Pisicile-medici la domiciliu

Pisicile-medici la domiciliu

Pisicile sunt considerate ca fiind „ medici la domiciliu”. În cazul în care stăpânii reușesc să stabilească o relație de încredere cu felinele, acestea sunt capabile să găsească și să trateze locurile bolnave. Ele se lipesc de locul bolnav și încep să toarcă, îl încălzesc și, astfel, omul beneficiază în egală masura de termoterapie, iar durerea se potolește.

În cazurile unor maladii mai serioase, felinoterapia poate dura ore întregi. Potrivit statisticilor, iubitorii de pisici se adresează la medic de cinci ori mai puțin.

În cazul bolilor cardiovasculare

Pisicile-medici la domiciliu

Există multe istorioare despre cum pisicile au salvat oameni de la atac de cord și de crizele de hipertensiune. Mâța te poate avertiza de un posibil atac de cord. Atunci când stăpânii sunt iritați sau tensionați, pisicile încep să se gudure de picioarele lor pentru a-i calma.

Pisica în casă reduce riscul de o eventuală repetare a infarctului miocardic. Persoana care a suferit recent un atac de cord, își normalizează tensiunea arterială și pulsul, dacă preț de câteva minute mângâie pisica.

În cazul bolilor tractului gastro-intestinal

Mângâiatul micilor patrupede e benefic și pentru sistemul digestiv. Pisicile cu părul scurt sau cele fără blană (sfinx, siameză, orientală, abisiniană, tonkinese, egipteana Mau) de obicei sunt cele mai potrivite rase pentru tratarea bolilor legate de tractul gastro-intestinal și de sistemul urogenital.

Starea de stres și oboseală

Pisicile sunt capabile să scoată oboseala, stresul, migrenele, să micșoreze tensiunea arterială, să normalizeze ritmul cadiac. Terapeuții și neurologii consideră pisicile cu par lung  siberiană, angora, persană, birmania, norvegiană de pădure, medicii persoanelor care suferă de insomnie, iritabilitate, depresie.

Pisicile de culoare neagră au capacitatea să absoarbă de la o persoană, de două ori mai multă energie negativă, decât pisicile de alte culori. Pisica roșcată dă energie pozitivă. Pisicile de culoare crem ”tonifică” energia, iar cele gri-albastru calmează. Felina albă este considerată vindecător de neegalat și complex.

Pentru ridicarea imunității

Dacă asculți în fiecare zi cum toarce pisica, care e pe frecvența de 4-16 Hz, vei simți un efect pozitiv asupra imunității. Oamenii de știință afirmă că toarcerea este similară tratamentului cu ultrasunete, care accelerează vindecarea, creșterea și consolidarea oaselor. Pisicile persane sunt benefice pentru calmarea durerilor de articulație și simptomelor de osteoartrită.

Prelungește durata vieţii

Pisicile-medici la domiciliu

Oamenii de știința de la Institutul de Gerontologie au investigat ce efect are pisica asupra prelungirii duratei  vieței a proprietarilor lor și au ajuns la concluzia că persoanele care au ținut pisică în casă toată viața, trăiesc în medie cu 10.3 ani mai mult decât cei care nu au avut pisici. La proprietar indicii tensiunii arteriale și a colesterolului din sânge sunt, în medie, mai mici.

Pisica și acupunctura

Pisicile pot fi și "acupunctori", atunci când urcă pe locul bolnav și își înfige ghiarele, ea irită zona reflexogenă,  ca la o ședință reală de acupunctură. Această metodă de tratament a fost mult timp folosită în medicina populară.

Pisica, un excepțional dispozitiv energo-informațional

Bioenergeticii cred că pisica este un adevărat dispozitiv energo-informațional. După părerea lor, atunci când pisica se pune pe capul stăpânului său de mai multe ori, e posibil ca acesta să sufere de hipertensiune arterială. În cazul în care felina se pune pe umărul stâng sau braț, aceasta vorbește despre problemele cu inima. Pisica se așează pe spate, doar în cazul problemelor renale, a picioarelor — în cazuri de hipotensiune sau răceli frecvente.

 sursa:uduba.com

Recomandăm
Noi pe Facebook