Cafeaua a fost recunoscută băutură folositoare

Consumând zilnic aproximativ 0,9 l de cafea, aceasta reduce riscul de dezvoltare a sclerozei multiple.

Cafeaua a fost recunoscută băutură folositoare

Din această cauză , medicii recomandă consumul acestei băuturi tinerilor și adulților în scopuri profilactice. Cercetarea autorilor fiind publicată în “Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry.” Aceste recomandări, oamenii de știință ,le explică în modul următor: Cofeina, ce se conține în această băutură, posedă proprietăți neuroprotectoare și poate inhiba formarea compușilor chimici, ce sunt implicați în reacția inflamatoare, legată cu apariția sclerozei multiple. Medicii au petrecut două cercetări reprezentative.

În prima cercetare au fost urmărite 1620 de persoane adulte cu scleroză multiptă și 2788 de persoane sănătoase din Suedia. În a doua cercetare – 1159 de persoane adulte cu scleroză multiplă și 1172 de persoane sanătoase din SUA.

În prima cercetare , participanții au fost rugați să cuantifice volumul băutului zilnic de cafea în timpul vieții lor de la 15-19 până la 40 de ani. În a doua cercetare participanții au fost întrebați de consumul maxim al porțiilor de cafea. Acele persoane ce consumă zilnic o ceașcă sau mai multe de cafea, au fost rugate să-și amintească, cînd ei au început să consume această băutură în mod regulat. În munca lor, oamenii de știință au evaluat efectul consumului de cafea asupra dezvoltării sclerozei multiple.

Datele din Suedia au arătat că riscul de dezvoltare a sclerozei multiple la persoanele ce beau șase cești zilnic, în timpul ultimelor 5-10 ani, este mai mic cu 28-30% decît la cei ce nu au consumat această băutură. Rezultate similare au fost prezentate într-un studiu în Statele Unite.

Oamenii de știință nu sunt siguri de existența unei legături directe între riscul minim de dezvoltare a sclerozei multiple și consumului de cafea. Între timp, studiile efectuate pe animale, indică beneficiul de a bea cafeaua pentru prevenirea bolilor neurodegenerative (Alzheimer si Parkinson).

Scleroza multiplă este o boală inflamatorie în care tecile izolatoare ale celulelor nervoase din creier și măduva spinării sunt deteriorate. Această deteriorare afectează capacitatea sistemului nervos de a comunica, producând o plajă largă de semne și simptome ,incluzând handicapuri fizice, mentale și uneori probleme psihice. Boala debutează de obicei între vârstele de 15 și 50 ani. În lume numărul bolnavilor afectați de scleroză multiptă este mai mare de 2 millioane.

Cafeaua a fost recunoscută băutură folositoare

Recomandăm
Noi pe Facebook