Toamna se mănâncă dovleac! Află cea mai bună rețetă a acestuia

Toamna se mănâncă dovleac! Află cea mai bună rețetă a acestuia

Toamna este sezonul dovleacului gustos și foarte sănătos, care poate deveni un adevărat deliciu dacă știți cum să-l gătiți corect. Rețeta, oferită astăzi de 4Brain.ro este de fapt o placintă de dovleac dulce care, tradițional, se coace în America toamna. Fiți siguri că din acesta plăcintă vor gusta chiar și cei care nu sunt încântați de dovleac. Apreciați acest gust incredibil chiar astăzi!

Ingrediente:

400 g făină de grâu
250 g unt
3 oua
900 g de dovleac
200 g de zahăr
200 ml de frișcă
scorțișoară și vanilie
sare


Mod de preparare:

  1. Într-un castron mare cerneți făină și sare.
  2. Adaugați untul moale și amestecați cu mâinele aluatul. După adaugați un ou bătut ușor și frământați aluatul.
  3. Rulați aluatul într-o minge, acoperiți-l cu folie și puneți-l în frigider pentru o jumătate de oră.
  4. Curățați dovleacul de coajă și scoateți semințele. Tăiați pulpa în cuburi mici.
  5. Puneți la foc mediu dovleacul tăiat împreună cu apa. Lichidul trebuie să se dizolve complet.
  6. Masa obținută se amestecă cu ajutorul unui blender până se face omogenă.
  7. Scoateți aluatul, îl întindeți și îl puneți într-o formă rotundă.
  8. Fixați aluatul cu o furculiță și îl coace/i timp de 12 minute la 190°C
  9. În timp ce se coace baza, amestecati împreună piureul de dovleac cu 2 ouă, zahăr, frișcă, vanilie, scorțișoară și sare.
  10. Apoi se toarnă masa într-o formă cu aluat.
  11. Puneți prăjitura în cuptor încă 45 de minute la 180°C


Așteptați până când desertul răcește, și îl savurați cu cei dragi. Puteți decora plăcinta cu nuci sau să presarați cu zahar pudra.

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook