18 secrete culinare, care îți pot salva nu doar bucatele, dar și nervii!

18 secrete culinare, care îți pot salva nu doar bucatele, dar și nervii!

Cartea mea culinara cu rețetele, e plină de notițe adunate și auzite de peste tot. Vă prezint o listă de trucuri, care vă vor ajuta la bucătărie și vor economisi mult timp!

1. Pentru ca uleiul la prăjirea bucatelor să nu stropească, presărați tigaia cu puțină sare.

2. Omleta va fi foarte pufoasă, dacă adăugați 2 linguri de apa rece la 1 ceașca de ouă, după care le bateți bine.

3. Adăugați amidonul de cartofi diluat în aluatul pentru copt — pâinea și copturile vor fi moi și pufoase chiar a doua zi.

4. Sfecla se fierbe foarte mult — 3-3,5 ore. Bucătari-șefi profesioniști găteasc sfecla astfel: după ce fierbe 30 de minute, scurg apa și o pun sub jet de apa rece (cât se poate de rece) pentru 15 minute. Scăderea temperaturii ajută sfecla să se inmoaie mai repede.

5. În loc de drojdie în aluat, puteți adăuga un pic de coniac  aluatul va fi mai aromat, și produse de patiserie vor fi mai delicioase.

6. Albușul se va bate mai ușor, dacă în prealabil îl puneți la rece și adaugăți câteva picături de suc de lămâie sau un pic de acid citric. Cu gălbenușul se face exact opusul — acestuia îi place căldura și zahărul.

7. Pentru a obține la prăjirea sau coacerea cărnii crusta aurie, este necesar s-o ungeți cu miere.

8. Ficatul va fi mai moale, dacă înainte de a-l prăji îl veți presăra cu zahăr.

9. Pentru ca ouă să nu izbucnească în timpul fierberii, ar trebui să fie spălate în apă rece, înainte de a fi puse la fiert.

10. Pentru a se asigura că morcovii vor fi buni la gust, ar trebui să le fiarbeți timp de 5-10 minute. Ca și alte legume, acestea se gătesc la foc mare, iar sarea se pune la sfârșit.

11. Pentru ca orezul să fie fărâmicios, înainte de preparare ar trebui înmuiat în apă rece timp de 30 minute.

12. Cârnățeii vor fi mai gustoși, dacă în loc să-i fierbeți, i-ați unge cu muștar și i-ați prăji în ulei la foc mic.

13. Ca orezul să nu fie prea moale, îl puteți prăji un pic în prealabil, însă să știți în acest caz nu va crește foarte mult în dimensiune.

14. Pentru ca laptele sau terciul cu lapte să nu fugă, puneți o lingura de lemn deasupra castronului.

15. Mărarul și patrunjelul vor deveni din nou proaspeți, dacă i-ați pune în apă diluată cu puțin oțet.

16. Dacă doriți să obțineți legume gustoase în timpul gătitului, e bine să le puneți după ce a fiert apa. Dacă doriți să faceți o supă delicioasă, gătiți legumule în apa rece.

17. Înainte de a prăji cartofii felii, e de dorit să le spălați cu apă — aceasta va elimina amidonul și cartofii nu se vor lipi. După spălarea, cartofii trebuie puse la uscat.

18. Veți fi în măsură să înlocuiți rapid și ușor maioneza cu smântâna, adăugând un gălbenuș fiert pisat și o linguriță de muștar.

4Brain Vă dorește multe capodopere culinare!

sursa:adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook