Un chec super gustos cu brânză de vaci și mac

Un chec super gustos cu brânză de vaci și mac

Ce poate fi mai bun, decât un chec gustos și ușor de pregătit? Cât se coace acesta, îți aduni repede întreaga familie la ceai, sau poate ieșiți în parc la un picnic. Ți-a plăcut ideea? Atunci la treabă!

Pentru aluat:
300 g făină de grâu
130 g unt
100 g de zahăr

Pentru umplutura:
lapte 750ml
150 g de zahăr
100 g unt
250 g de brânză de vaci
1 ou
150 g  mac
150 g griș

Modul de preparare:

1. Untul rece, zahărul și făina se amesteca bine, până devin o masă sfărămicioasă.

 2. 2/3 din masa sfaramicioasa se aranjează pe tava de copt, se netezește cu mânele și se pune în frigider. 

3. Într-o cratiță mare se amestecă lapte, zahăr și unt pentru umplutura, se aduce la fierbere.

4. În laptele fiert se adauga mac și crupe de griș, se amestecă și se lasă timp de 10 minute. Se va primi cremă groasă, ca smântâna.

5. Brânza de vaci se amesteca cu blender cu un ou. După care se amesteca brânza de vaci cu masa mac.  Umplutura se pune pe aluatul rece.

6. Se presara cu firimituri rămase din aluat. Se pune la cuptor pentru 1 oră la 180 de grade.

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook