Mousse-ul de căpșune, pentru care familia te va iubi și mai mult

Ademenitoare, proaspete și aromate, căpșunele, parcă așteaptă să ajungă în vreo rețetă drăguță. 4brain a selectat pentru tine o metodă interesantă de-a pregăti gustoșenii din căpșuni.

Mousse-ul de căpșune, pentru care familia te va iubi și mai mult

Ingrediente:

450g căpșuni

300ml frișcă

15g gelatină

75g zahăr

Fructe de pădure sau mentă pentru decor

 

Prepararea:

  • La gelatină se adaugă 5 linguri de apă rece.
  • Căpșunele se mixează pănă devin piureu, apoi se adaugă zahăr după gust.
  • Gelatina „umflată” se pune la foc mic și fără a ajunge la fierbere se dizolvă. Apoi se răcește, se adaugă treptat piureul de căpșuni. 4 linguri de piure lăsați-le într-o farfurie aparte, veți avea nevoie de ele mai tărziu.
  • Frișca se amestecă pănă devine o spumă tare. Acum treptat, frișca se amestecă cu piureul și gelatina. Faceți totul cu atenție, pentru a păstra o frișcă impecabilă.
  • Acum mousse-ul a rămas să fie repartizat în boluri, iar pentru stratul de sus se picură un pic de piure de căpșuni oferind un aspect frumos.
  • Puneți bolurile în frigider și așteptați pănă se întăresc.

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook