Checul șmecher cu vișină

Checul șmecher cu vișină

Pentru aluat:

200g unt

Un pic de sare

3 pahare de făină

1 pahar de chefir

1 lingură de drojdie

Vanilină sau zahăr de vanilie

 

 Pentru umplutură

500g de vișină fără sâmbure

jumătate de pahar cu zahăr

 

Prepararea

1. Pentru aluat cernem făina într-un bol, apoi adăugăm sare, drojdie și amestecăm cu grijă, adăugăm untul apoi turnăm chefirul și frământăm aluatul. Dacă simțiți că nu e îndeajunsă făină mai adăugați.

2. Aluatul va fi adus la forma unei foi subțiri. Tăiat în linii cu lungimea de 20-30cm și lățimea de 7-8 cm.

Checul șmecher cu vișină

3. În mijlocul fiecărei linii va fi plasată vișina în rând, apoi se va presursa cu zahăr și prinsă în forma unui cârnaț.

Checul șmecher cu vișină

4. După ce tot aluatul a fost asigurat cu vișină, va fi amplasat în fomă de spirală într-un vas pentru a se coace la temperatura de 200 C până la obținerea unei culori rumene, aproximativ 30-40 minute.

Checul șmecher cu vișină

5. Checul va fi scos din forma pentru copturi și presurat cu zahăr pudră.

Checul șmecher cu vișină

4brain îți zice: Poftă bună!

sursa: adme.ru

 

Recomandăm
Noi pe Facebook