Chec cu piersici

Chec cu piersici
Vara este deosebit de plăcut să te alinți pe tine și pe familia ta cu ceva deosebit, și pentru că știm bine că vă plac checurile, îți propunem o rețetă simplă de chec, nemaipomenit de apetisant! Savurează gustul fericirii!

Ingrediente pentru aluatul fraged (nisipos):
100 g de unt
200 g făină
1 ou
2-3 ling. de lapte
4 ling. de zahăr
1 linguriță de praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:
300 g de brănză de vaci
50-100g de zahăr
1 linguriță de vanilie
2 ouă
1 ling. de amidon
piersici conservați

Mod de preparare:
Amestecați untul cu făina, apoi adăugați celelalte ingrediente și faceți aluatul. Nu frămăntați prea mult aluatul, deoarece untul se va topi și va deveni lipicios. întindeți aluatul cu sucitorul, puneți-l într-o tavă, întindeți aluatul pe laturile tavei pentru a putea pune umplutura, găuriți-l cu furculița și puneți-l pe jumătate de oră în frigider.

între timp pregătiți umplutura: Treceți brănza printr-o sită, amestecați-o cu zahăr, ouă, amidon și vanilie.
Tava cu aluat se pune în cuptorul încălzit prealabil la 180°C și se coace 10 minute. Umplutura se pune în interiorul aluatului, peste această se adaugă jumătățile de persic în așa mod încăt să se scufunde un pic în brănză.

După care dați checul la cuptor pentru 30 min, pănă cănd se rumenește bine. 
Se servește atăt fierbinte, căt și rece.

Poftă mare!!!

Recomandăm
Noi pe Facebook