12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Wonton cu cașcaval

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval


Se pregătește aluatul pentru wonton sau poate fi si foietaj congelat si se taie pătrățele mici, apoi, pe aceste plăcuțe din aluat se pune un boț mic de cașcaval moale .Se lipesc părțile laterale astfel ca să primim o pernuță care se va prăji în mult ulei pănă obținem culoarea aurie specifică. Se servește cu sos din muștar și miere.

                                                                                                                                      Paste cu spanac, anghinare si cașcaval

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Se fierb spaghetele în conformitate cu instrucțiile de pe ambalaj, apoi, într-un bol mare se pun: 100 g de anghinare proaspete, 100g de spanac tăiat, o ceapă feliată,3 căței de usturoi,se amestecă bine apoi se adaugă 150g de parmezan ras, 200 g de cașcaval suedez și 200 g de crema de brănză. Masa obținută se amestecă cu spaghetele fierte,apoi se toarnă într-o tavă unsă și se dă la cuptor pentru 30min.

 

 
                                                                                                                                      Paste cu roșii și cașcaval Mozzarella

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Se fierbe pasta în conformitate cu instrucțiile de pe ambalaj, apoi se trec printr-o baie rece, se scurg, lăsăndu-se un pic de apă în cratiță. Se încinge o cratiță mare cu ulei de măsline la foc mediu în care se prăjește un strugure de poamă și căteva roșii  cu adaos de pastă de roșii  și puțin lapte .în masa obținută se adaugă pastele fierte din timp și se amestecă bine, apoi se adaugă trei boțuri de cașcaval mozzarella  si se lasă sub capac pentru două minute. La final se adaugă 3 frunze de busuioc  si din nou se amestecă. Se înfrumusețează cu frunze proaspete de mentă.

 

                                                                                                                                                                     Brănză Fondue

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Pentru a pregăti brănza Fondue,se taie cubulețe cașcavalul Gouda și cașcavalul suedez și se amestecă într-un bol mare împreună cu puțin amidon de porumb si piper. Ghiveciul pentru Fondue se unge bine cu usturoi pisat,apoi se toarnă 150 g de vin alb sec, o lingură de coniac și se încălzește bine la foc mediu. Atunci cănd lichidul începe să fiarbă, se adaugă cașcavalul prin amestec. Se condimentează cu sos de nucșoară și  piper și se fierbe pănă la obținerea unei paste omogene. Se servește cu pesmeți sau croissante.

                                                                                                                                                         Boțuri din cașcaval


 12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Se pregătește aluatul-foitaj sau simplu pe drojdii, se taie pătrățele,în mijlocul plăcii de aluat se pune un boț mic de cașcaval tare și apoi se rotește în măini pănă obținem o sferă. într-un bol se amestecă 200 g de unt cu cățiva căței de usturoi pisat care se topesc în cuptorul cu microunde. într-un alt bol se amestecă o legătură de pătrunjel tăiat cu 200 g de cașcaval parmezan ras. Boțurile de aluat cu cașcaval se trec mai întăi prin bolul cu unt și usturoi, apoi prin bolul cu parmezan și pătrunjel, apoi se pun pe o tavă unsă și se dau la cuptor pentru 10-12 min.

                                                                                                                                      Clătite cu cartofi și cașcaval

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Pentru acest fel de  măncare este nevoie  de a pregăti din timp clătitele cu cartofi. într-un bol se amestecă 200 g de unt,o ceapă tăiată, 200g de cașcaval moale ras , 250g frișcă, sare și piper,apoi punem clătitele cu cartofi într-o tavă unsă cu unt si turnăm sosul ca să le cuprindă în întregime,se dau la cuptor pentru 30-40 min pănă se rumenesc bine.

 

                                                                                                                                                           Pizza din păine albă

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Cu un cuțit ascuțit se taie felii păinea pe lungime și lățime,avănd grijă să nu tăiem  și coaja de la bază a păinii,apoi se învelește în folie și se dă la cuptor pentru căteva minute. Se topește untul fie în cuptorul cu microunde,fie la foc mic într-o cratiță,amestecăndu-se adăugăm usturoiul pisat, cașcavalul solid și  căteva frunze de cimbru. Avănd grijă să nu se rupă păinea,turnăm în încrustările făcute din timp sosul din cașcaval și unt apoi se adaugă căteva roșii tăiate și cașcavalul ras, se dă la cuptor,încălzit prealabil la 180 grade C pentru 10-20 min.

                                                                                                                                      Spaghete cu cașcaval și pesmeți

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

într-o cratiță mare  cu apă prealabil sărată se fierb pastele pănă la starea al dente. într-o tigaie se pun 3 linguri de unt și se încinge pănă la topire,adăugănd cățiva căței de usturoi pisat,apoi 300g de pesmeți mărunțiți care se lasă la foc 3-5 min. în cratița unde s-au fiert macaroanele se adaugă 4 linguri  de unt, se lasă să se  topească, apoi se pune puțină făină și se lasă să dea căteva clocote,amestecănd și adăugănd căte puțin lapte,se mai lasă să dea căteva clocote pănă la îngroșare. Sosul obținut se amestecă cu cașcaval ras,sare și piper,după gust . într-o tavă unsă cu unt se pun spaghetele fierte,peste care se toarnă sosul și se presară  cu  pesmeții mărunțiți,apoi se dă la cuptor pentru 20 de min.

 

                                                                                                                                                  Cartofi copți cu cașcaval

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Se curăță și se taie cartofii în sferturi,apoi se fierb,după fierbere se pun într-o tavă în care se toarnă  iaurt natural,apoi se condimentează cu piper negru,sare  și usturoi mărunțit,toată compoziția obținută se dă la cuptor pentru 20-25min.După ce cartofii s-au rumenit,se scot de la cuptor și se presară cu cașcaval ras,apoi se dau iarăși la cuptor pentru 2 min. pentru a se topi cașcavalul.

 

                                                                                                                                                 Supa-crema de roșii cu cașcaval

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Se pune mazărea la fiert,se adaugă 3-4 linguri de  ulei de măsline,apoi se taie ceapa cubulețe și se prăjește bine,apoi se adaugă condimente  italiene,piper roșu și negru,sare,și pastă de tomate,se amestecă  bine și se lasă la foc 2-3 min,pe urmă se adaugă prin amestecare roșii conservate,pătrunjel proaspăt, busuioc si o linguriță de zahăr, se fierbe 20 min. la foc mic,apoi se  adaugă cașcaval, și toată această masă se bate bine cu blenderul pănă se obține o pastă omogenă. Se servește cu pesmeți sau crutoane.

 

                                                                                                                                                        Rulade din cașcaval cu bacon

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

Se iau feliile de păine pentru sandwich și se întind bine cu sucitorul, peste păinea întinsă se pune căte o felie de cașcaval și se rotește pentru a obține o rulada mică, apoi fiecare rulada se rotește printr-o felie de bacon și se prinde cu o scobitoare, după , se prăjesc  pe unt pănă baconul se rumenește și cașcavalul  se topește.

                                                                                                                                                        Ardei copți cu cașcaval

12 mâncăruri gustoase cu cașcaval

 

Se amestecă  ardeii grași tăiați cubulețe  cu 4 linguri de cașcaval topit, un boț de mozzarella și 200 g de cașcaval solid, sare și piper negru,apoi,toată această compoziție se pune într-o tavă și se dă la cuptor pentru 20-30 min. Se servește fierbinte cu crutoane.

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook