Un tată foarte bogat a decis să-i arate fiului cum trăiesc cei săraci, însă a primit o lecție nemaipomenită

Un tată foarte bogat a decis să-i arate fiului cum trăiesc cei săraci, însă a primit o lecție nemaipomenită

Odată, un tată putred de bogat a decis să meargă într-o călătorie  cu fiul său pentru a-i demonstra acestuia cum trăiesc oamnii săraci. Ei au petrecut câteva zile la o fermă a unei familii foarte sărace. Când s-au întors acasă tatăl și-a întrebat fiul dacă i-a plăcut călătoria, „Mi-a plăcut, i-a răspuns acesta”.”Ai văzut cât de săraci pot fi oamenii?” Întreabă ispititor bărbatul. „O da!” Exclamă băiaul! „Ce  concluzii ai extras din această aventură?” Întreabă curios tatăl. A urmat un răspuns cu totul neașteptat: 

„Eu am văzut că noi avem un singur câine, pe când ei au patru, noi avem o piscină cât jumătate de curte, ei au un izvor care nu are capăt, curtea noastră este iluminată de zeci de lămpi electrice, pe când ei sunt luminați de stele, noi avem o terasă de câțiva metri, lor le aparțin câmpii care se întind până la orizont, noi avem o curte de câțiva ari, ei trăiesc în libertate deplină, noi cumpărăm mâncarea, ei cresc totul pe lângă casă, în jurul casei noastre se înalță ziduri de apărare, pe când în jurul lor sunt doar prieteni.”

Tatăl a rămas fără cuvinte, iar băiatul a adăugat: „Am înțeles cât suntem noi de săraci în realitate.”

Deseori unităm cât de prețioase sunt lucrurile care ne înconjoară, și ne concentrăm asupra a ceea ce nu ne aparține, un simplu obiect pentru unii poate fi un fleac, pe când pentru alții, o comoară, totul depinde de orizonturile noastre sufletești.

Uneori părerea unui copil ne amintește de adevăratele valori, pe care deseori, în goana după averi le lăsăm acolo, undeva, prin jurnalele școlare.

 
Sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook