Oamenii care mereu întârzie sunt mai fericiți decât cei punctuali

Oamenii care mereu întârzie sunt mai fericiți decât cei punctuali

Azi, m-am trezit la ora 6, cu trei ore înainte de începutul zilei de muncă, și ce credeți, eu oricum am întârziat la serviciu cu 10 minute.

Deja nu e ceva ieșit din comun și pentru nimeni nu e o noutate că eu mereu întârzii cu câteva minute, și nu e pentru că vreau să par mai deosebit în fața colegilor sau prietenilor, și nici nu cred că am mai multe drepturi, sunt și eu ca toți ceilalți, numai că uneori întârzii. 

Eu mă trezesc dis-de-dimineață și mă strădui să fac cât mai multe: gimnastică, dejun, noutăți, careva emisiuni interesante. Eu mă uit la ceas de câteva ori înainte de a merge la serviciu, și tot de atâtea ori mă conving că încă mai am timp ca să mai fac ceva și când îmi dau seama că deja e timpul să plec, îmi rămân doar 40 de minute pentru a mă deplasa  spre oficiu, deși, am nevoie de 45 și nici o secundă mai puțin, și nu are importanță unde lucrez sau cât de departe locuiesc de locul de muncă, oricum întârzii, și nu numai la serviciu, ci și la plimbare cu prietenii, sau la întâlnire cu persoana iubită, eu întârzii oriunde și oricând.

Și apropo, eu nu sunt singur, noi suntem mulți!
Diana De Lonzor, o colegă de serviciu spunea: Majoritatea oamenilor nepunctuali, înârzie oriunde și oricând, și nu contează, le place locul unde merg sau nu.

Fenomenul "Întârzierii" nu prea a fost supus studierii, totuși mulți savanți sunt convinși că unii oameni sunt practic progamați ca să întârzie mereu, această problemă este  adâncită în creierul lor.” — este convinsă Diana.

Dacă te regăsești în povestirea mea, te compătimesc, pentru știu câte comentarii urâte au fost aduse în adresa ta. Eu știu că nu ești un leneș sau un gură-cască, ești  un om simplu ca toți ceilalți, întârzierile tale ar trebui calificate drept specifice personalității tale, atunci totul va fi bine. Desigur, cei care întârzie prea mult, ar trebui să lucreze asupra lor, totuși acest defect are și careva plusuri.

Oamenii care veșnic întârzie sunt foarte optimiști

Ei sunt convinși că pot face totul într-un timp foarte scurt, prea scurt, și deseori nu le reușesc pe toate, sau le reușesc într-un timp mai îndelungat, ei sunt mereu în regim multiocupațional, iar optimismul deseori îi trădează, pentru că la aeroport trebuie să fii la timp, avionul nu așteaptă pe nimeni, oricât de optimist n-ai fi.

Savanții au demonstrat că optimismul este o trăsătură foarte sănătoasă pentru organismul uman.

Optimismul ne ajută să depășim mai ușor stresul, omite riscul îmbolnăvirii cardio-vasculare și întărește imunitatea. Atunci când omul se simte fericit și gândește pozitiv, el desigur trăiește mai mult.

Oamenii  care gândesc pozitiv obțin succese într-un timp mai scurt. Studiile arată că acești oameni lucrează mai mult, gândesc artistic și au spirit de echipă foatre dezvoltat.

Studiile universității San Diego demonstrează încă odată că oamenii din categoria B, adică cei care mereu întârzie sunt foarte calmi și echilibrați în cele mai neașteptate situații, ei nu pierd timpul pentru nimicuri, ci se concentrează asupra lucrurilor mai importante, cu alte cuvinte ei pot prevedea rezultatul pentru care vor lupta pînă la capăt.

Timpul este abstract iar punctualitatea nu se prețuiește peste tot.

Este important să înțelegi că punctualitatea este o trăsătură subiectivă, specifică fiecărui popor. În multe țări cuvântul ”la timp” sau “cu întârziere” are diferite sensuri. În SUA spre exemplu, întârzierea este considerată drept dovada unei proaste educații. În Europa, timpul are deja alt preț, în Germania, spre exemplu, unde cel mai mult se prețuiește eficiența, punctualitatea este extrem de importantă.

Spania este mai tolerantă în ce privește punctualitatea, aici, fiecare cu ora sa, important că cina începe la 22:00. În America latină punctualitatea nu are nici o importanță, localnicii sunt convinși că punctualitatea nu înseamnă eficiență.

Întreaga lume se supune stereotipurilor, oamenii sunt convinși că întârzierile au un efect negativ asupra eficienței economice, totuși toți știu că prezența la serviciu de la 9:00-18:00 nu garantează un rezultat tocmai bun, regimul ordonează, iar nerespectarea lui nu se soldează cu sfârșitul lumii.

 Pur și simplu trebuie să găsim  un numitor comun între punctualitate și întârziere, și numai atunci vom fi fericiți.

Cei care mereu întârzie știu cel mai bine cum să trăiască aici și acum. Acești oameni sunt programați să întârzie, ei neapărat, în drum spre serviciu vor găsi vreo floare  pe care s-o miroase, iar cei mai punctuali ar putea învăța multe de la ei.

Oamenii trebuie să înceteze să depindă de graficuri și regimuri, ei trebuie să învețe să se bucure de viață, de fiecare clipă trăită și numai atunci munca lor va fi mult mai eficientă, deoarece le va face plăcere, pentru că e imposibil să ții sub control ceea ce nu se supune regimului — Viața!


Sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook