Metoda japoneză contra lenei ”Kaizen”

Metoda japoneză contra lenei ”Kaizen”

"De luni încep o viață nouă, voi merge la sală, voi începe să practic Budo, îmi voi face auto-masaj, o să fac exerciții pentru abdomen..."

Fiecare din noi stabilește periodic unele obiective de viitor și dacă nu ajungem să le îndeplinim, atunci trecem la varianta de transfer pentru luna următoare, sau peste câteva luni ori un an. Se întâmplă din simplu fapt că avem multe dorințe și grămada de planuri se adună și ne împovărează, devenind un obstacol pentru a duce la îndeplinire fie și o mica parte din ele.

Se întâmplă că puși pe fapte începem să practicăm Dojo, de exemplu de 3 ori pe saptamâna pe durata a câtorva ore, apoi peste o perioadă de timp lăsăm totul baltă. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece sarcina este prea mare, deoarece ne-am plictisit, iar practica nu a intrat la faza de aptitudine.

Metode Kaizen sau metoda ”1 minut”

Există o tehnică japoneză numită "kaizen", care are la bază principiul "1 minut". Principiul acestei metode este că o persoană se ocupă cu ceva exact un minut, dar în fiecare zi, și în același timp prestabilit. Un minut e o durată de timp destul de scurtă și prin urmare e ușor de realizat pentru oricine. Lenea nu va fi obstacol în drumul tău. Aceleași activități pe care nu le-ai dorit să le efectuezi pe durata de jumătate de oră, venind cu scuze sau justificări, poți acum cu ușurință să le îndeplinești doar într-un minut.

Să sari coarda, să faci exerciții pentru abdomen, să faci exercitii pentru ochi, să practici Kamae, să citești o carte într-o limbă străină – doar un minut. Clasele nu vor părea  dificile ci dimpotrivă vor aduce bucurie și satisfacție. Cu pași mici vei cultiva și obține rezultate foarte bune.

Este important că astfel câștigați încredere în forțele proprii și vă eliberați de sentimentele de vinovăție și neputință, simțiți aroma succesului și a victoriei. Inspirând sentimentul învingător, veți crește treptat sesiunile de la un minut la cinci minute și așa mai departe. Astfel în liniște și cu calm veți ajunge și la lecții de jumătate de oră. Progresul va fi evident!

Kaizen a apărut în Japonia. Cuvântul este compus din două - "Kai" (schimbare) și "Zen" (înțelepciune). Se crede că Kaizen e o adevărată filosofie care poate fi aplicată la fel de bine în afaceri și în viața personală.

Din punct de vedere a oamenilor din occident, tehnica japoneză poate să le pară neeficientă, justificând că fără eforturi maxime nu se pot obține rezultate bune. Programele grandioase consumă o mulțime de energie, care poate descuraja omul și-l lipsi de succese. Însă principiul "kaizen" se potrivește tuturor și poate fi aplicată în mai multe domenii ale vieții. Japonezii, de exemplu folosesc o strategie de îmbunătățire treptată și continuă în afaceri.

sursa:all-yoga.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook