Iată de ce nu trebuie să divulgi nimănui planurile tale

Iată de ce nu trebuie să divulgi nimănui planurile tale

"Dacă vrei să-l amuzi pe Dumnezeu, spune-i ce planuri ai". Cât adevăr în aceste cuvinte. Uneori, chiar dacă  ai planificat totul în cele mai mici detalii, totul poate să eșueze. Uneori se întâmplă că oamenii singuri renunță la planurile lor din diferite motive.
Acest fenomen a fost studiat încă în secolul trecut de un grup de savanți care au descoperit cauza eșecurilor. 

S-ar părea că prietenii ar trebui să știe totul despre tine, chiar și planurile tale de viitor, pentru a te ajuta și încuraja în toate.

Dar nu e chiar așa, încă în 1933 psihologii au demontrat: cu cât mai mulți oameni cunosc planurile tale cu atât probabilitatea realizării lor scade. Cum se explică acest lucru?!

Odată cu expunerea tuturor planurilor noastre, în subconștient, toate aceste planuri sunt deja realizate, reiese că motivația realizării lor scade considerabil. Un profesor de psihologie din America, pe nume Peter Golluittser a demonstrat această ipoteza încă în 1982 în cartea sa "Simbolica autodezvoltării".

În urma unor cercetări la care au participat 63 de oameni, profesorul a ajuns la concluzia că  oamenii care au spus cuiva despre planurile lor, în cele mai multe cazuri nu le-au realizat, spre deosebire de cei care au tacut și au făcut, fără să ceară sfaturi sau susținerea prietenilor.

Profesorul  Golluittser e convins că expunerea planurilor înainte de realizarea lor, ne inspira la nivel de subconștient convingerea lucrului încheiat, deoarece creierul nostru are proprietatea de a "insinua" și de a-și "imagina", de aceea odată cu expunerea planurilor noastre, creierul nostru le vede deja încheiate, și deseori dispare stimulul realizării lor.

Sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook