Forța dragostei

Forța dragostei

Un text minunat scris de Bert Hellinger despre măreața forță a iubirii, care merită citită de fiecare dintre noi.

 Dragostea adevărată este cea mai mare forță imaginabilă. Uneori nemiloasă. Dragostea ieftină e lipsită de voiciune, ea nu e capabilă să îndure suferință. Uneori oamenii nu reușesc să suporte intensitatea dragostei și încep să tânjească. Atunci cineva care e slab de fire, hotărăște să consoleze persoana posomorâtă. Îl liniștește nu pentru că ar avea trebuință persoana afectată. El o mângâie, pentru că el are această necesitate interioară. O astfel de iubire este neputincioasă. El intervine în trăirile altuia, fără a ține cont de ceea ce este în sufletul său. Trebuie să învețe să tolereze suferința altora, fiind doar în rol de observator.

Un exemplu perfect din Biblie. Dumnezeu i-a trimis încercari grele lui Iov. Toți copiii i-au murit. Corpul i-a fost acoperit de răni, locuia pe un morman de gunoi. Auzind de cele întâmplate prietenii au mers la dânsul să-l compătimească. Și ce au făcut? Au stat lângă dânsul timp de șapte zile fără să scoată un cuvânt. Aceea a fost dragostea, care deține forță.

Dacă medicul care operează va izbucni în plâns, atunci va devini slab și nu va putea continua operația. Pentru a putea ajuta când suntem puși în fața marei suferințe, e nevoie de a trece la un nivel  superior. La acest nivel suntem lipsiți de emoții, dar plini de dragoste. Un chirurg bun nu-și arată niciodată emoțiile, dar el este plin de iubire. Doar astfel el poate opera. Persoana care într-adevăr vrea să ajute, ar trebui să fie capabilă de a rezista în fața durerii, fără să fie în totalitate absorbită de situație. Dacă poate rezista în fața suferinței altora, va da forță fără să intervină.

Orice persoană care are probleme poate căuta soluția doar în interiorul său. În cazul în care cineva se implică în problemele altora el însuși devine neputincios. Uitați-vă și observați ce se petrece în viața fiecăruia dintre noi, iar eu știu asta din proprie practică: dacă văd că se întâmplase a întâlnit vreo dificultate și țin neapărat să-i spun  mă rețin. Această acțiune îmi necesită o anumită forță, iar forța de reținere cere efort, doar așa ea va ajunge o forță și pentru persoana în cauză. În interiorul nostru ştim totul despre ce avem de făcut. Informația descărcată din potențialul propriu va fi mai ușor de asimilat.

Dacă descoper că am un gând și țin cu tot dinadinsul să-l împărtășesc, voi simți o stare de eliberare după ce îl voi spune. Rezultatul va fii că-l golesc de forțe pe interlocuitor. Chiar dacă ceea ce am vrut să-i spun e de bine, el nu-l va accepta, pentru că informația vine din exterior. O astfel de capacitate de reținere este baza pentru sentimente de respect și iubire.

sursa:cluber.com.ua

Recomandăm
Noi pe Facebook