Metoda japoneză împotriva lenii sau "Principiul unui minut."

Metoda japoneză împotriva lenii sau "Principiul unui minut."

"De luni încep o viaţă nouă, o să merg la sală şi o să încep să practic Yoga, o să încep să mă antrenez ca să fiu în formă!" Fiecare din noi, cel puţin odată în viaţă şi-a impus careva promisiuni sau cerinţe, care, de obicei erau amănate pentru lunea viitoare, apoi pentru luna viitoare şi aşa se întămpla căcerinţele noastre nu se mai realizau niciodată.

Căteodată reuşim să ne impunem să mergem fie la sală, fie doar la alergat, dar e destul o săptămănă de antrenamente şi organismul nostru cedează, şi atunci lăsăm totul baltă deoarece e greu, obositor şi organismul nu este pregătit pentru asemenea exerciţii. Toate astea se întăplă din cauza că n-am reuşit să ne creăm un regim .

 Metodologia "Kaizen" sau "Principiul unui minut"

Există o metodologie japoneză cu denumirea"Kaizen", principiul căreia este "un minut". Esenţa acestei metode constă în faptul ca omul să se impună să facă careva lucruri (neplăcute)  într-un singur minut, cu condiţia că le  va face zilnic. Un minut este foarte puţin, de aceea este foarte uşor de efectuat, iar lenea nu va reuşi să vă copleşească. Tot ce înainte nu voiaţi să faceţi în jumătate de oră, acum puteţi efectua într-un singur minut.

Sărituri peste coardă, antrenarea presului, gimnastica pentru ochi, Yoga, cititul, ceea ce de obicei nu ne prea place să facem, acum putem limita la un singur minut pe zi, atunci, toate astea nu vor părea atăt de plictisitoare, chiar din contra, vă vor face plăcere ştiind că nu vă vor lua mult timp, ceea ce vă va oferi rezultate mult mai bune.

Cel mai important privilegiu al acestei tehnici, este faptul că oamenii reuşesc să-şi combată neăncrederea în sine, şi se debarasează de careva complexe, simţind în sfărşit gustul fericirii. Inspiraţi de puterea succesului, fără să vrei începi să depăşeşti minutul prevăzut, uneori depăşind chiar cinci minute, şi treptat, tot mai mult şi mai mult pănă vei depăşi chiar şi cele 30 de minute - Progres!

 Metodologia "Kaizen" provine din Japonia, iar denumirea sa, "Kaizen" cuprinde două cuvinte: Kai- schimbare şi zen- armonie.

Autorul acestei concepţii este Masaaki Imai. El este convins că Metodologia "Kaizen" cuprinde o întreagă filosofie, care poate fi întrebuinţată atăt în bussines căt şi în viaţa cotidiană.

Oamenii din Occident sunt siguri că această metodă este ineficientă, deoarece principiile occidentale spun că, fără careva eforturi nu există rezultate. Totuşi, proiectele mari, care de obicei consumă toată energia, se pot ruina din lipsă de resurse umane avizate, pe cănd principiul Kaizen se potriveşte pentru toţi şi pentru toate domeniile cunoscute. Japonezii spre exemplu, folosesc această strategie în reformarea managementului autohton, rezultatele nu se lasă aşteptate prea mult.

Nu vă rămăne decăt să vă puneţi careva scopuri şi să le urmaţi cu ajutorul metodologiei "Kaizen", cu siguranţă ve-ţi reuşi!

 Sursa: adme.ru

 

Recomandăm
Noi pe Facebook