De ce bărbații și femeile gândesc diferit

 De ce bărbații și femeile gândesc diferit

O explicație genială a modului în care procesul de găndire are loc la barbati, și cum acesta e la femei a fost făcută de cunoscutul comic și speaker Mark Gunvor.

4brain crede că după acest articol, multe lucruri vor deveni mai clare.

”Femeile sunt  construite mult mai mai complex decăt bărbații. La bărbați totul e simplu, la femei- complicat. Știți de ce? Pentru că avem un creier cu o cu totul altă constucție biologică.

Voi începe de la bărbați.

Creierii bărbătești- un dispozitiv în care domnește ordinea ideală. La noi totul e pus în cutii separate. Sexul e într- o cutie, sportul- în alta, lucrul- în a treia. Avem cutii pentru orice. Avem cutie pentru mașină, pentru bani, avem o cutie unde păstrăm găndurile despre lucru. Avem o cutie unde se păstrează găndurile vizavi de voi, femeile. Este o cutie separată pentru copii, alta pentru găndurile despre mamă- ea e undeva pe la subsol. Noi totul, întotdeauna, împărțim  pe cutii. Și avem o regulă: atăt timp cît te bagi într-o cutie, pe altele nu ai voie să le atingi. Dacă discutăm o problemă oarecare, atunci accesăm cutia care are toate file-urile necesare vizavi de acestă problemă. Iată de ce noi discutăm doar pe teme concrete, pentru că avem o atitudine foarte grijulie față de conținutul cutiilor despre care, la moment, nu se discută.

Creerii femeiei sunt o istorie aparte, totul e diferit. Creierul de femeie- e un balon enorm înfășurat cu fire de gînduri.

Totul e conectat cu toate. Banii sunt legați de mașină, mașina cu serviciul, copii cu mama, mama cu bunica, și bunica e conectată, neapărat, la ceva. în rezultat, procesul de găndire la femei e ca o autostradă cu o mulțime de benzi, unde totul este condus de o singură formă de energie- emoțiile. Iată de ce, de regulă, femeile țin minte totul. Pentru că dacă veți alege orice eveniment din viața voastră și îl veți conecta la emoții, el va rămăne în memoria voastră pe vecie.

De ce la bărbați totul e altfel? Pentru că, în primul rănd, deseori uităm să revizuim cutiile noastre. în al doilea rănd, suntem creaturi, aproape lipsite de emoții. Să fiu sincer, sunt foarte puține lucruri de care ne pasă cu adevărat. Iar femeile, de regulă, au grijă de toate odată. Ele pur și simplu adoră acest proces.

Și încă ceva, în creierul bărbatului mai este o cutie, despre care femeile nici nu bănuiesc. E o cutie goală.

E cutia noastră preferată. Dacă bărbații au posibilitatea s-o facă, atunci vor scoate anume această cutie din subconștient. Ce poate fi mai minunat decăt un creier obsolut gol timp de căteva ore? Iată de ce noi iubim atăt de mult pescuitul.

Și, de fapt, ceea ce spun eu aici e confirmat științific. Cățiva ani în urmă Universitatea din Pensilvania a făcut un studiu și a constatat că bărbații, într-adevăr pot să se deconecteze și să nu se găndească la nimic, și totodată să respire. Spre deosebire de femei. Ele nu au această abilitate.

Mintea femeiei niciodată nu se oprește. Ele pur și simplu nu pot să scoată cutia ”nimic”. Fapt care ușor te poate scoate din minți. Acest lucru le face să se simtă destul de iritate în momentele cănd văd un bărbat care nu face nimic.”

sursa: cluber.com.ua

Recomandăm
Noi pe Facebook