Căsătoria nu e sfârşitul libertăţii mele. Este începutul ei.

Căsătoria  nu e sfârşitul libertăţii mele. Este începutul ei.

4 brain a tradus pentru voi un manifest  incitant despre cum ar trebui să fie relaţiile dintre oameni - relaţii libere şi utile pentru dezvoltare.

"Căsătoria  nu e sfărşitul libertăţii mele. Este începutul ei.

Tu eşti omul cu care vreau să mă scufund în oceanul vieţii. Cu tine vreau să rup ringurile de dans în weekend-uri. Planificănd călătoriile şi aventurile, vreau ca tu să ţii harta. Atunci cănd mă găndesc la viitor, vreau să-mi fii alături şi în cea mai trăsnită fantezie. Cu tine vreau să vorbesc ore în şir, golind emoţionaţi halbele cu bere. Tu eşti acel om cu care vreau să dansez şi să sar prin toată casă, doar în chiloţi. Vreau să merg spre viitor împreună cu tine, pentru că atunci el arată atît de mare şi colorat, aşa cum nu mi l-aş fi imaginat. Ceva din tine mă inspiră să fiu mai luminoasă şi mai curajoasă. Nici nu bănuiam că în sufletul meu am o astfel de comoară. Şi vreau să te inspir, exact cum o faci şi tu cu mine.

Nu vreau să mă liniştesc. Dar vreau să mă ascund cu tine undeva, în ţările îndepărtate, în peisajele dumnezeieşti, în colţurile secrete ale lumii, care nu ar fi atît de minunate fără tine.

Stăng cureaua rucsacului şi mă îndrept spre aeroport, împreună vreau să urcăm pe scările avionului. Cu tine vreau să mă pierd, să ridicăm un cort şi, împiedicăndu-ne, să hoinărim pe la 5 dimineaţa, după o noapte groaznică într-un oraş, numele căruia nici nu ni-l putem aminti. Tu eşti omul cu care vreau să mă întorc acasă şi să fug din ea. Vreau să trăiesc cu tine fiecare aventură din viaţa mea. Vreau să fac totul cu tine.

Nu vreau să fiu omul cu care întotdeauna eşti de acord. Vreau să fiu omul pe care-l provoci - să se schimbe, să crească, să mă dezvolt cum n-aş fi visat vreodată. Am o sete enormă pentru polemici pănă la 3 dimineaţa. Vreau obiecții ferme din partea ta, atunci cănd ies de sub control. Vreau dezbateri aprinse vizavi de viaţa noastră, pentru că focul tău e combustibilul meu, şi nu vreau ca această scănteie să se stingă. Vreau să fiu cea de care nu ţi-e frică s-o provoci la un duel-uneori am nevoie să fiu (zdruncinată) buzdugănită. Şi pun pariu, te voi împinge la fel de puternic, chiar şi mai tare.

Nu vreau să-mi permit să merg pur şi simplu aproape de tine- vreau să mă „creez” lăngă tine. împreună ne putem încuraja reciproc, ca să devenim un tot întreg, puternici şi încrezuţi. Şi-atunci, peste 10 ani vom sta ferm spate-n spate, iar peste 20, şi mai bine.

Lucrul de care mi-e frică cel mai puţin e despărţirea. Adevărul e că nu m-am îndrăgostit niciodată de tine în sensul obişnuit al cuvăntului. Am „intrat în dragoste” – cu încredere, conştient şi fără să privesc înapoi. Te-am ales din prima zi şi promit să fac aceiaşi alegere iar şi iar. Trecănd prin toate luptele şi ispitele, te aleg pe tine. La fiecare cotitură de pe drumul acesta hopuros căruia îi spune viaţă şi care ameninţă să ne sfăşie, te aleg pe tine. Cu aceiaşi siguranţă fermă, pe care am simţit-o în ziua cănd te-am întălnit pentru prima oară. Dragostea mea pentru tine e o revelaţie, o alegere conştientă, de care voi avea grijă pănă la ultima suflare.

Acum hai să frănăm cu aceste promisiuni, pentru că avem o petrecere! Trebuie să reuşim să despachetăm cadourile de nuntă, să golim striclele de şampanie şi să dăm start lunii de miere.Ideea de căsătorie şi familie e veche şi istovitoare. Dar noi suntem norocoşi, pentru că nu suntem aşa. Suntem tineri şi neliniştiţi. Zilele noastre de nebunie abia încep. "

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook