Ador singurătatea

Ador singurătatea

Timpul  cănd nu sunt copii, bărbați, rude, cănd poți deconecta telefonul, cănd poți să te găndești doar la tine.

Poți să pleci undeva departe-departe de oraș. Să pleci acolo unde ție îți place, nu unde le e comod copiilor să se scalde sau unde există teren de joacă. Să te îmbraci așa cum îți place: maiou albastru cu motănași și espadrille, pe care fiica le crede ”nebunești”. Să nu te găndești dacă o să-ți fie sau nu comod în ele să duci copilul în brațe sau dacă îi vei plăcea bărbatului. Să te îmbarci așa încăt să-ți placi ție însăți, să-ți fie bine de la propria-ți persoană. Să-ți cumperi în drum ceva de măncare. Nu ceva ce le-ar place copiilor sau soțului, nu ceva sănătos și recomanadat de dietologi, ceva ce vrei tu. Bere cu chipsuri. Și lasă să-ți fie extraordinar de gustos pentru că e nesănătos.

Undeva, la al 15-lea kilometru, să-ți vină un gănd genial, al 5-lea la număr și să hotărăști să-l scrii undeva. Și imediat să uiți de asta cănd aroma densă de pin te pălește în nasul înfundat de alergia de oraș.

N-ai mers pe iarbă de 100 de ani. Căt de dor le-a fost piciorușelor tale de atingerea ierbii moi!

”Prinde-mă vară în brațele tale!”

Poți să te dezgolești în fața soarelui fără să te găndești dacă abdomenul tău e perfect de plat. Apoi să te scufunzi în apa rece. Ah!... E minunat să simți pe pielea ta căt e de tandră și blăndă viața cu tine.

Poți în general să nu te găndești la nimeni și la nimic, doar la tine. Aceste minute sunt o raritate. Nimeni nu te trage, pe nimeni nu trebuie să ștergi sau să ungi, pe nimeni nu trebuie să hrănești sau să-i dai de băut. Doar eu. ”Dragă, te iubesc” – repetă-ți și simte plăcerea la maxim.

Multor femei le e frică de singurătate. De la găndul că vor trebui să petreacă o oră-două doar cu ele, le apucă panica. Ele încearcă cu disperare să-și găsească o pereche: prietenă, prieten, pe sora sa, sunt gata să asculte toate aberațiile și discuțiile plictisitoare și repetitive, ca un vinil sărit de pe ac, doar pentru ca să-și ignore glasul interior. 

Astea sunt ele, dar tu doar nu ești așa! Tu știi că singurătatea are două fațete: ”suferință” și ”plăcere”. Pentru tine singurătatea este un timp minunat, timpul dragostei de sine. Durează ea trei ore sau zece ani, nu contează, înseamnă că de atăta timp ai nevoie. Și e de prețuit, pentru că trece. Totul în viața asta trece.

în momentul în care vei învăța să te înțelegi și să te asculți, să faci diferența între ceea ce vrei tu și ceea ce vor alții pentru tine, în viața ta va apărea un om care va fi atent cu tine. Va fi un om nou sau cineva care e deja lăngă tine, nu contează. Vei avea grijă de dorințele sale și îi vei respecta calea, pentru că știi cum e să iubești.

Psihologul Lilia Ahremchik

sursa: cluber.com.ua

Recomandăm
Noi pe Facebook