9 lucruri pe care nimeni nu dorește să le facă, dar care definesc oamenii de succes

 9 lucruri pe care nimeni nu dorește să le facă, dar care definesc oamenii de succes

Uneori e important să-ți încerci limitele pentru a evolua. Redacția 4brain e sigură că așa ar trebui să-ți începi săptămâna. Și o nouă viață.

1. Să te îndoiești de orice

Nu crede tot ce ar părea a fi adevăr, caută propriile răspunsuri la cele mai dificile întrebări. Încearcă să analizezi altfel orice situație.

2. Fii sincer

A fi sincer cu oamenii din jur — e una din cele mai grele, dar și apreciate calități. Pentru început ai putea face o listă a oamenilor cărora ai ce le spune, fie bune sau rele, apoi scrie câte o scrisoare pentru fiecare, unde ai recunoaște sincer sentimentele. Dacă vei fi cu adevărat sincer, fiecare scrisoare îți va trezi un vulcan de emoții. Apoi poți oferi aceste scrisori sau să le păstrezi. Cel mai important — te vor ajuta să-ți înțelegi adevăratele sentimete.

3. Trezește-te devreme

Trezirea înainte de-a se ivi zorii, te va ajuta să creezi o atmosferă specială pentru lucru. La ora 5 dimineața, când majoritatea oamenilor încă visează, ai posibilitatea să începi o nouă zi de muncă în liniște și pace, doar cu un mic efort.

4. Verifică-ți cheltuelile

Este util să urmărești toate cheltuielile, de la repararea mașinii, asigurarea vieții până la achiziționarea cartofilor și a cafelei. Și încă un sfat util: e bine să achiți totul în numerar. Dacă pentru a achita vei fi nevoit să scoți portofelul, apoi banii, te vei gândi dublu cât de necesare îți sunt aceste lucruri. Curând vei fi surprins câte economii vei face, trebuie doar să urmezi aceste reguli simple.

5. Ai grijă ce manânci

Monitorizarea calității, dar și a cantității alimentelor pe care le consumi (și a efortului fizic) în timpul zilei poate părea o sarcină dificilă, dar cu ajutorul tehnologiilor moderne e foarte simplu. Până nu vei monitoriza alimentația ta, nu vei putea estima cantitatea de nutrienți consumați, atunci vei descoperi și cantitatea zahărului și a grăsimilor.

6. Alimentează-te sănătos

Dacă începi să monitorizezi propria alimentație, încercă să manânci sănătos, produse benefice pentru organismul tău. Îți vei schimba viața radical. Cea mai simplă metodă — gătește singur și întrebuințează cât mai multe produse naturale.

7. Practică vorbitului în public

Majoritatea nici nu vor să audă de asta, dar nicodată nu știi când vei avea nevoie să vorbești în public. O modalitate foarte bună pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare — practicarea vorbitului in public, depășirea fricii. Poți, de exemplu, să te alături unui grup special pentru îmbunătățirea capacității discursurilor în fața unui public larg. Da vei fi speriat pentru început, până îți dai seama că toți în jurul tău se simt la fel.

8. Realizarea obiectivelor dificile

Una dintre cele mai dificile sarcini — stabilirea și atingerea obiectivelor, ceea ce este mult mai complicat decât orice ai făcut înainte. Pentru a reuși, poți încerca să alegi orice muncă obișnuită, care nu necesită efort maxim. Încearcă să complici până când gândul la realizarea acesteia te-ar speria cu adevărat. De exemplu, dacă alergi 1 km pe zi, gândul de parcurge 7 km îți va părea imposibil de realizat. Deci, transformă acesta în obictivul pentru anul următor. Cel mai difcil în acest caz este însăși începutul, de a face pași concreți pentru atingerea acestui obiectiv. Va trebui să folosești toată puterea fizică și morală, cu toate acestea, odată ce atingi acest obiectiv mintea ta se va schimba, te vei simți invincibil. Și vei fi capabil să stabilești orice obiectiv și să-l obții.

9. Selectează un singur obiectiv

În drum spre auto-îmbunătățire vei dori să încerci multe, dar va trebui să alegi un singur lucru, cel mai eficient. În acest caz e important să ai o abordare diferită. Problema majorității care încearcă să-și schimbe viața spre bine e că nu-și dau seama de ce au nevoie și își schimbă constant obiectivele. Dacă schimbi în mod constant interesele, e foarte dificil ca să  succesele tale să evalueze. Prin urmare, este necesar să alegi un singur scop și să-l obții.

sursa: adme.ru

 

 

 

 

 

 

Recomandăm
Noi pe Facebook