20 de dovezi că viața ta este mai frumoasă decât crezi


 20 de dovezi că viața ta este mai frumoasă decât crezi
Viața fericită este formată din detalii mărunte. Mulți dintre noi nu le dau importanță, dar ele merită cu adevărat prețuite. Când totul merge prost și situația îți scapă de sub control, adu-ți aminte de această listă. Aceste lucruri îți dau putere și încredere în sine.

1. Ai achitat facturile pentru această lună și, probabil, ți-a și rămas o sumă de bani pentru a mai face cumpărături. Nu contează cât de mult te enervează acestă responsabilitate, e important că există și că o execuți. Aceasta și este viața de sinestătătoare.
 
2. Îți pui întrebări. Pui la îndoială propriile acțiuni, iar uneori te simți un mizerabil. Aceasta înseamnă că ești deschis pentru a crește și a te dezvolta, poți să-ți evaluezi real oportunitățile, șansele de reușită și tinzi spre a dobândi ceea ce îți dorești.
 
3. Ai un serviciu. Nu contează pe câte ore ești angajat și postul pe care îl ocupi. Poți câștiga bani pe care să-i gestionezi cum îți convine: pe mâncare, chirie, îmbrăcăminte, distracții etc. Dacă toate acestea nu arată așa cum ți le-ai imaginat cândva, nu le considera un eșec. Tu îți respecți statutul de independență și ești pe propria răspundere.
  
4. Ai timp pentru a face ceea ce îți place. Chiar dacă acel "îți place" include doar canapeaua, cina și serialele.
 
5. Nu-ți pui problema, ce vei mânca la cină. Ai mâncare în frigider sau în cămară și poți alege ce să mănânci azi.
 
6. Savurezi bucatele. Și nu le percepi  doar ca pe o sursă de supraviețuire.
 
7. Ai prieteni adevărați. Oamenii de multe ori își fac grijă cu privire la cantitate, dar cu adevărat contează nu cantitatea ci calitatea, relația care este între voi, buna înțelegere dintre oameni.
 
8. Îți poți permite să mergi în această dimineață cu metro-ul, să bei o ceașcă de cafea sau să faci plinul la mașină. Și nici măcar nu atragi atenția la astfel de fleacuri.
 
9. Nu mai ești omul care ai fost un an în urmă. Înveți, crești și ești capabil să stabilești calea pe care s-o urmezi mai departe.
 
10. Ai timp. Acest lucru înseamnă că poți face și altceva decât lucrurile strict necesare. Este posibil să fi fost recent la concertul trupei favorite, ai citit o carte nouă sau ai mers într-o călătorie. Nu e nevoie să lucrezi 24 ore pe zi și atunci îți rămâne timp și pentru distracții.
 
11. Ai  hainele strict necesare. Nu ești îngrijorat de căciulă și de mănuși pe timp de iarnă. Ai haine cool pentru vacanța de vară și lucruri de gală care pot fi purtate la ceremonii, de exemplu, la nunta  prietenilor.
 
12. Simți când în viața ta ceva nu merge bine. Primul și cel mai important pas - este să conștientizezi că ceva cu siguranță merge greșit. Chiar dacă încă nu știi ce să faci pentru a fi mai bine.
  
13. Dacă ai avea posibilitatea să te întâlnești cu tu-copil, l-ai încuraja spunându-i: "Am făcut-o, am reușit, am trecut prin această furtună teribilă". Toate traumele le-ai lăsat în trecut, iar micului-tu îi vei spune: "Viitorul tău va fi superb".
 
14. Ai spațiul tău personal. Acesta nu trebuie să fie neapărat un apartament sau o casă.  Poate fi o cameră, un colț, o masă unde poți să faci lucrurile pe care le iubești sau care te relaxează.  Poți decide singur, cine să intre în lumea ta. Este un loc pe care îl modelezi așa cum îți place ție.
 
15. Ai putut încheia o relație care nu mai mergea. Este foarte important că aceasta a fost. Dar și mai important este, că tu și partenerul tău, ați luat o decizie conștientă și deliberată de a vă separa. Acest lucru înseamnă că sunteți deschiși pentru ceva nou și bine determinați de-a vă găsi persoana potrivită.
 
16. Te interesează anumite lucruri. Indiferent care sunt acestea: relații, sex, lectură, filme, spațiu sau apariția vieții pe pământ. Este ceva care stimulează creierul tău.
 
17. Știi cum să ai grijă de sine. Știi de câte ore de somn ai nevoie azi, pentru ca mâine să te simți bine, știi cui să te plângi, atunci când inima ta e rănită, cu cine să te distrezi și ce să faci atunci când te simți prost.
 
18. Ai un scop bine determinat. Chiar dacă ești epuizat deja și realizarea visului încă e departe și vagă, important e să ții focul aprins și să depui efort pentru ați atinge țelul.
 
19. Dar nu ai o idee fixă în ceea ce privește viitorul tău. Cei mai fericiți oameni de pe pământ sunt acei, care pot aprecia și se pot bucura de ceea ce se întâmplă aici și acum.
 
20. Ai trecut prin multe greutăți. Primești cu curaj orice provocare pe care viața ți-o aruncă, comparând-o cu dificultățile din trecut, care păreau imposibil de depășit.  Acum ai și experiență. Viața nu a devenit mai ușoră, doar că tu ai devenit mai inteligent.
 

sursa: adme.ru
 

Recomandăm
Noi pe Facebook