20 de citate ale lui Steve Jobs

20 de citate ale lui Steve Jobs

Persoana care a creat computerele pesonale, fondatorul companiei Apple, unul din fondatorii studioului Pixar – Steve Jobs, apreciază în tehnologii frumusețea și comoditatea. El a pus perfecțiunea ca principiu de bază al vieții.

Am adunat 20 de citate populare ale acestui om, care a schimbat lumea, dăruindu-i nu doar tehnologie, ci stil și filosofie.

 1. Suntem aici pentru a ne aduce aportul la crearea lumii. Altfel, de ce am fi aici?
 2. Nu am încredere în calculatorul pe care nu-l pot ridica.
 3. Vreți să vă petreceți restul vieții vănzănd apă gazată, sau să schimbați lumea?
 4. Sunt sigur că jumătate din ceea ce face diferența dintre antreprenorii de success și ratați este - perseverența 
 5. Nu vă puteți întreba clienții de ceea ce au nevoie, pentru că, pănă cănd veți face asta, ei vor dori ceva nou.
 6. De cele mai dese ori oamenii nu știu de ce au nevoie, pănă cănd nu le arăți asta.
 7. Aș schimba toate tehnologiile mele pe o întălnire cu Socrate.
 8. Sunt unicul om care știe ce înseamnă să perzi un sfert de milliard de dolari timp de un an. Asemenea situații formează foarte bine personalitatea.
 9. Căndva Pablo Picasso a spus ” Pictorii buni copie, cei mari fură”. Niciodată nu ne-am sinchisit să furăm ideile geniale de la alți.
 10. Zicala care mă ghideză în fiecare zi: ”Niciodată nu vei ști ce cauți, pănă cănd nu găsești asta”.
 11. Nu are sens să angajezi oameni inteligenți, după care să le dai indicații ce să facă. Noi angajăm oameni care să ne spună nouă ce să facem.
 12. Să fii cel mai bogat om din cimitir, nu mă vantajează…Să adorm cu găndul că am creat ceva frumos- asta e important pentru mine.
 13. Atunci cănd nu-mi ajungeau bani, mă așezam să găndesc, dar nu alergam să-i căștig. Ideea- cel mai scump produs din lume.
 14. Eu cred că calitățile unei persoane sunt determinate de mediul său, nu ereditar.
 15. Fii sincer cu sine însăți și cu oamenii, fă totul la timp, nu renunța niciodată, mergi spre visele tale chiar dacă totul e rău.
 16. Drumul parcurs este răsplata.
 17. Să nu faci greșeli înseamnă să trăiești o viață neîmplinită.
 18. Atunci cănd creșteți, vi se impune percepția că lumea trebuie acceptată așa cum este ea, să trăiți liniștit propria viață și să nu încercați să să mișcați fundamentul. Dar, aceasta e o abordare limitată. Viața va fi mult mai bogată, numai cum veți înțelege un simplu fapt: totul în jurul vostru a fost creat de oameni ca voi. Scăpați de idea greșită despre predeterminarea vieții. După ce veți înțelege că puteți să scriți singur scenariul ei, lumea nu va mai fi niciodată la fel.
 19. Tehnologiile sunt nimic. Ceea ce apriori contează și e corect- e încrederea în oameni. Dați-le instrumente, și cu ajutorul acestora ei vor face minuni.
 20. Timpul vostru e limitat, nu-l pierdeți trăind viața altcuiva. 

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook