11 lucruri, pe care trebuie să le faci pentru propria persoană chiar de astăzi

11 lucruri, pe care trebuie să le faci pentru propria persoană chiar de astăzi

Viața-i scurtă! Auzim atât de des această idee, dar te-ai întrebat ce înseamnă? Ideea acesteia e simplă: de la viață trebuie să primești plăcere, nu irosi timpul pentru victimizare. Mai multă energie pozitivă — te vor ajuta lucrurile simple, asigurându-te cu dispoziție bună.

1. Zâmbește

De fiecare dată, când inundezi în zâmbete în organismul tău se produce endorfina, care-ți îmbunătățește starea emoțională. Potrivit Psychology Today: „Zâmbetul activează terminațiile nervoase, asigurându-ne nu doar senzația de fericire dar și o sănătate bună.

2. Râde

 

Există momente în care renunți, sau zâmbești sau plângi. Desigur, ai putea să plângi, dar mai bine ameliorezi situația cu un zâmbet. Simțul umorului posedă proprietăți de vindecare și contribuie la îmbunătățirea și celor mai posomorâte zile.

3. Fii recunoscător

Mulți, uită cât de norocoși sunt de fapt. Gândiți-vă uneori la oamenii mai bolnavi și săraci. Sentimentul de recunoștință te va ajuta să apreciezi rezlitate mai mult decât o făceai.

4. Ieșiri la aeraccepți

Plimbările la natură — cel mai bun remediu împotriva stresului. Tot de ce ai nevoie — câteva minute de odihnă și atât. Mulți savanți au remarcat beneficiul plimbărilor, deci — încearcă!

5. Ascultă-ți sentimentele

Cea mai bună demonstrație a dragostei față de sine — să-ți asculți propriile sentimente. E de ajuns să accepți că fiecare emoție are motivele sale si nu ar trebui să le neglijezi.

6. Dăruiește-ți un pic de dragoste

Uneori e de ajuns să manifești dragostea față de sine — cine dacă nu tu, meriți cel mai mult! Planifică o excursie la spa, odihnește-te, pleacă cu iubitul la restaurantul tău preferat, orice activitate care-ți aduce plăcere. Oferind timp nouă, celor dragi, ne îndeplinim dorințele proprii.

7. Trăiește în prezent

Un timp mai potrivit decât acum nu există. Ocazional e bine să te focuzezi pe prezent, poziționând trecutul și viitorul pe planul II. Oamenii tind să gândească, ce ar fi putut face, ce s-ar fi putut întâmpla dar nuputem trăi în alt loc decât prezent — aceasta e viața noastră.

8. Protejează-ți principiile

E important să te respecți. Îndrăznește să le spui celor din jur ce este permis și ce este inacceptabil, așa vei fi sincer cu tine însuți.

9. Încetinește ritmul

Relaxează-te. Astăzi în drum spre lucru sau casă, găsește plăcere în peisaj fără a te gândi la probleme. Inspiră adânc și profită. Evită situațiie tensionante

Din când în când, în drumul nostru întâlnim „oameni toxici” — oamenii după discuția cu care rămânem dezamăgiți și înfuriați. Cel mai bun lucru pe care-l poți face e pe cât posibil să eviți aceste persoane pentru a reduce la minim senzațiile neplăcute.

11. Împarte fericire

Împărtășește fericirea cu alte persoane: aceasta se poate manifesta diferit, sub forma unei acțiuni de voluntariat sau sub forma unei donații. Nu doar că te vei simți mai bine dar poți schimba viața cuiva!

 

 

 

 

 sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook