Universul nu crede în coincidenţe

Universul nu crede în coincidenţe

Honore de Balzac spunea: „ Coincidenţa – cel mai mare romancier din lume”. Se-ntămplă uneori să nu înţelegi cum ai ajuns să fii protagonist într-un scenariu de viaţă ce ţine de domeniul fantasticului. Trebuie să recunoaştem că viaţa este cel mai bun regizor, care montează filmul după propriul nostru scenariu. „Ei cum?”- vei întreba.

 Orice nu s-ar vorbi, coincidenţe nu există...Universul are o mulţime de metode uimitoarea de-a uni oamenii.Uneori încerci să mişti munţii, să te duci peste nouă mări şi nouă ţări în căutarea fericirii şi totul în zădar. Dar mai tărziu, soarta îţi pregăteşte o surpriză în cel mai neaşteptat loc şi în acel moment, cănd nu mai ai nici o speranţă. Se crează impresia că în spatele culiselor scenei lumii, lucrează o organizaţie ideală, care crează pentru noi legăturile perfecte. Nu-ţi rămăne decăt să alegi cel mai potrivit scenariu propus de către viaţă.

Coincidenţa se vrea a crede un eveniment minunat, creatorul căruia, adică Dumnezeu, nu vrea să se afişeze. în planurile Universului, coincidenţa nu are nici un rol semnificativ. Pentru El e la fel de simplu să te facă peste noapte milionar, sau boschetar. Trebuie doar să trimiţi un val de gănduri în Cosmos. Găndeştete la rezultate şi Univesul singur se va decide, prin ce metodă să facă asta.

Nu fugi de responsabilitate şi nu căuta justificări inutile. Tot ce se petrece în viaţa ta - aici şi acum - este rezultatul găndurilor şi intenţiilor tale. în caz de ceva, Dumnezeu ştie unde să te găsească.  Vorbind la figurat, fiecare dorinţă a ta este scrisă în cartea Lui de dorinţe. Nu te lăsa pradă emoţiilor – roagă-te, planifică şi fă tot ce-ţi stă în puteri, iar detaliile, fii bun şi lasă-le pe seama Centrului Cosmic. Lasă-te dus de val, lasă totul să meargă de la sine. Să ştii, capacitatea de-a te elibera este la fel de importantă ca şi rugăciunea. Atunci cănd omul face tot posibilul pentru aşi îndeplini visul şi mizează pe ajutorul Forţelor Supreme, se-ntămplă minuni.

Fiecare om pe care-l întălneşti în calea ta prin viaţă, este un personaj din propriul tău scenariu. Tu l-ai lăsat să intre în viaţa ta. Sarcina ta principală e să-ţi perfecţionezi în mod constant scenariul, pentru ca filmului vieţii tale să iasă unul cu-adevărat grandios. Reţine, responsabilitatea pentru regizarea filmului şi pentru orice gafe,  e pe tine.

Nu există coincidenţe...ce seamănă omul în găndurile sale aceea şi va secera. Nu în zădar Isus spunea: „ Facă-ţi-se după credinţa ta”. Omul într-un tandem creator cu inteligenţa Superioară pot face lucruri mari, e deajuns să te înarmezi cu o credinţă necondiţionată de mărimea unui bob de muştar. 

sursa: cluber.com.ua

Recomandăm
Noi pe Facebook