Preţul vieţii

Preţul vieţii

La vărsta de 40 de ani, ghiarele vulturului devin prea lungi și moi, ceea ce-l împedică să prindă prada. Ciocul lui devine prea lung și îndoit și îl încurcă să mănănce. Penele de pe piept și aripi devin prea dese și grele, ceea ce-l încurcă să zboare. Și atunci el e nevoit să facă o alegere între: o moarte ușoară sau o perioadă lungă și chinuitoare de transformare de 150 de zile…

El zboară în cuibul său, în vărful muntelui și acolo îşi bate ciocul de piatră pănă cănd acesta se rupe și cade... Apoi el așteaptă să-i crească altul nou cu care își scoate ghiarele vechi.. Cănd apar ghiare noi, vulturul rupe cu acestea penele din piept și de pe aripi… Și atunci, peste 5 luni de chinuri și durere, cu cioc, ghiare și pene noi, vulturul renaște din suferinţă și mai poate trăi încă 30 de ani.

Deseori, pentru a trăi e nevoie să ne schimbăm radical, chiar dacă procesul acesta este însoţit de durere, frică și neîncredere. Ne debarasăm de amintiri, obișnuințe și deprinderi înrădăcinate în carne. Doar eliberarea de povara trecutului ne va permite să ne trăim viața mai departe, uşor şi liber, să savurăm prezentul și să ne pregătim pentru viitor. 

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook