Nu pierde timpul în zădar împotrivindu-te!

Nu pierde timpul în zădar împotrivindu-te!

împotrivirea — una din problemele cheie, care dă naştere altor probleme. De la împotivire încep toate necazurile. Tu judeci, sunt lucruri pe care le consideri greşite, rele, inacceptabile. împotrivirea te plasează în ipostaza de judecător.

Isus a spus „nu te împotrivi răului”. Chiar şi răului nu trebuie să i te împotriveşti, pentru că împotrivirea este unicul rău, unicul păcat. Atunci cînd te împotriveşti cuiva sau la ceva, te separi de întreg. încerci să devii o insulă, separată, deconectată.

Dacă nu te împotriveşti, nu există nici o separare între tine şi energia care curge în jur. Imaginează-ţi că-i devii complice — într-atăt, încăt  vei descoperi că tu nu exişti, există doar energia în mișcare. învaţă să conlucrezi cu tot şi cu toate din jurul tău, orice nu s-ar întămpla, nu te opune întregului. încetul cu încetul, vei începe să simţi o nouă energie colosală, care vine atunci cănd eşti pe o undă cu întregul, pentru că împotrivirea disipă energie. Doar în acceptare te alimentezi cu energie.

în asta şi constă înţelepciunea orientală: primeşte şi nu te împotrivi, capitulează fără a lupta. Nu încerca să fii învingătorul, nu încerca să fii primul. Lao Tzu spune că: „Nimeni nu mă poate învinge, pentru că eu mi-am acceptat înfrîngerea şi nu tind spre victorie”. Poţi oare să învingi un om care nu tinde spre victorie? Poţi oare să umileşti un om care s-a eliberat de vanitate? Poţi oare să ucizi un om, care nu se teme de moarte?

E imposibil. Renunţănd la toate acestea, omul defapt învinge. Priveşte adănc şi înţelege esenţa: nu pierde timpul în zădar pentru a te împotrivi.

 

sursa: cluber.com.ua

Recomandăm
Noi pe Facebook