Înţelepciunea e în armonie

Înţelepciunea e în armonie

Dacă nu te poţi refuza de anumite lucruri, spre exempul, de îngheţată, atunci îngheţata te controlează. Dacă îţi pui anumite limite la consumul de îngheţată — atunci ea are control dublu asupra ta. Pentru că la disconfortul pe care îl simţi din lipsa acesteia, se adaugă şi ura faţă de sine şi sentimentul de vină în caz că nu ai putut să te abţii. Dacă negi total îngheţata  atunci ea te domină, pentru că a reuşit să taie o parte din realitatea ta.

Exact e aceiaşi situaţie şi cu celelalte dorinţe: alcoolul, sexul, ţigările, banii, adrenalina. E greu să laşi fumatul nu din cauza dependenţei chimice, ci pentru că cel care se lasă e cu mult mai dependent de ţigară, decăt cel care fumează. Călugărul ascet niciodată nu va învinge “pasiunea cărnii” — el va rămăne robul negării. Acceptarea şi respingerea — sunt doar nişte metamorfoze ale dependenţei.

înţelepciunea nu e în auto-constăngere, în ascetism total, ci în balanţă, în armonie. Eşti liber de dorinţele tale atunci cănd păstrezi confortul interior, indiferent de faptul că primeşti sau nu ceea ce ţi-ai dorit. Farmecul acestei libertăţi e în faptul că eşti invulnerabil. Eşti fericit sau... fericit.

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook