Demonstrat științific - dormitul împreună e benefic pentru sănătate

  Știința demonstreză de ce ești trist atunci cănd mergi la culcare singur și ești nefericit cănd te trezești în singurătate.

Demonstrat științific - dormitul împreună e benefic pentru sănătate

Cu siguranță nu suntem primii care-ți sugerăm (fără supărări) că ai nevoie de un partener. Potrivit cercetării publicate în revista „The Wall Street” de Andrea Petersen, atunci cănd dormi în același pat cu cineva ai parte de o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta. Iar lucrurile pozitive nu se opresc aici.

Oamenii de știință consideră că exact somnul comun contribuie la îmbunătățirea sănătății și extinde speranța de viață față de cei lipsiți de pereche.

Un nou studiu contestă cercetările anterioare potrivit cărora femeia simte un disconfort atunci cănd în patul ei se află altcineva, iar ambii parteneri își găsesc cu greu poziția prielnică pentru somn.

Chiar dacă e adevărat, potrivit Wendy M.Troxel, asistenta profesorului de psihiatrie și psihologie la Universitatea din Pittsburgh, „beneficiile psihologice pe care le primim de la o noapte împreună cu partenerul, compensează dezavantajele acesteaia.”

Deci, data viitoare după un sex rapid nu ar trebui să-l arunci pe partener din pat, ce zici?

Mai există un motiv de ce ar trebui să-ți iubești mai mult partenerul: atunci cănd dormiți împreună, starea de siguranță este mai intensă, micșorănd nivelul de cortizol — hormonul stresului.

Atunci cănd împărțiți patul cu cineva,  reduceți cantitatea de citokine implicate în inflamații și creșteți oxitocina așa numitul „hormon al iubirii”, care facilitează anxietatea produsă de aceeași parte a creierului, responsabil de „somnul de veghe” — dezvălui revista „The Wall Stree”.

Dacă aveți emoții pentru examenul de măine, ar trebui să telefonați așa numitul „simplu prieten”. Un apel de genul „hai să facem sex”.

Iar dacă încă ești singur — un motiv în plus să te victimizezi.

Cercetările au demonstrat că femeile aflate într-o relație stabilă, adorm mai repede și se trezesc rar în timpul nopții față de cele singure sau care și-au schimbat partenerii în timpul cercetării.

Dacă-ți îmbrățișezi soțul asigurăte că o faci bine și nu-l lăsa să plece altfel riști să devii nervoasă, singură și obosită.

Apropo, studiile nu se opres aici. Dacă-ți dorești o relație mai fericită — împreună cu partenerul ar trebui să dormiți goi.

E instinctiv: atunci cănd dormiți goi — starea de intimitatea și apropiere contribuie la o relație mai puternică.

Sondajul în care au fost implicați 1000 de britanici, a demonstrat că 57 la sută din cuplurile care dorm goi sunt „incredibil de fericiți” în relație în timp ce mai puțin de jumătatea din cei are dorm în pijamale au putut afimra la fel.

Morala? Chiar dacă ai măncat tot din meniul unui restaurant chinez în această noapte — nu-ți fie frică să lași hainele jos. Toate hainele.

De fapt, știința ne relatează ceea ce cunoaștem deja: „unu” — e întotdeauna un număr singur.

 

 

autor: Laura Argintar

sursa: cluber.com

Recomandăm
Noi pe Facebook