De ce e dificil să-ți schimbi viața la 180 de grade, 7 motive

De ce e dificil să-ți schimbi viața la 180 de grade, 7 motive

Articolul care te va trezi la realitate, aparține antreprenorului Raymmar Tirado, plin de entuziasm cu o dorință arzătoare față de cunoaștere, nu se mulțumește doar cu succesul obținut tinde spre noi cuceriri. îți propunem să citești pas cu pas înainte de-a contrazice teoria lui.

Despre lucruri pe care nu le înveți la școală

Despre lucrurile care te impun să ieși din zona de comfort. Cum ar fi să schimbi serviciul, domiciliul,să renunți la tot și să faci ceva nou.

Experința pe care o obții în viața reală e diferită de cunoștințele care-ți sunt oferite la instituțiile de învățămănt. Aceste capacități pot fi dezvoltate doar dacă te descoperi pe tine însuți. Ele se obțin în timp,doar atunci cînd renunți la tot și cunoști eșecul. Capacități pe care credea-i că le deții dar pe care de fapt nu le ai.
Tot ce vreau să zic e că: Viața reprezintă o joacă, în care nu ai nici o șansă.De ce?

1. Nu ai trăit eșecul adevărat.

Nu ieși din zona ta de confort, nici nu vrei să încerci măcar.
Preferi să vorbești despre limba străină pe care ai dori s-o studiezii decît să acționezi. Cu o mai mare plăcere ve-i aștepta, sau ve-i începe de măine.Detești propriul lucru dar nu ești pregătit să cauți altul.
în timp ce tu stai cu măinile încrucișate eu îmi realizez visele, învăț din propriile greșeli.

Atunci cînd greșesc, mi-am învățat lecția și continui să merg înainte. E un proces similar cu apariția fierului, trec prin foc pentru a obține o formă. Devin o sabie, bine ascuțită care te-ar tăia bucăți dacă nu depui mai mult efort.

2. Ești preocupat de opinia celor din jur

Cel mai tragic te conformezi cu ea. îți este frică de ce vor crede alții despre persoana ta.
Știi de ce gîndești astfel? Analizezi oamenii asemeni ție, criticăndu-i pe alții ești sigur că ei fac la fel.
Te preocupă mai mult lucrurile materiale, decăt propriile acțiuni. în timp ce tu ai achiziționat o nouă pereche de pantofi promovăndu-i în cluburile de noapte, eu mă redescopăr. în timp ce tu, te conformezi regulilor celor din jur, eu reușesc să conformez lumea după propriul plac.

Cu încredere voi permite lumii să mă cunoască, pe mine cel adevărat. Am imunitate față de opiniile celor din jur, sunt înconjurat de idei. în timp ce tu trăieșt o rutină, eu descopăr extraordinarul.

3. Te supraapreciezi

Ai studiat aceleași obiecte, ai citit aceleași cărți, la fel ca majoritatea populației. Dar dacă ai studiat pentru a obține un rezultat înalt la un test, nu crezi că eșuezi?
Cunoștințele nu se măsora în notele de la școală dar după succesul din viața ta.

Dacă va fi nevoie voi reuși să trec de anumite teste, dar tu vei reuși să faci față încercărilor din viața ta? E testul care nu-ți apreciază punctajul acumulat, dar capacitatea de-a supraviețui!

4. Nu lecturezi

Lecturezi doar din obligație sau nu o faci deloc. Consideri istoria plictisitoare, iar filosofia stupidă.E mai avantajos să vizionezi televizorul decăt să descoperi ceva  prin propria percepție.
Refuzi să crezi că adevărata putere a lumii este ascunsă în cuvintele celor ce au trăit înaintea noastră.

Tot de ce ai nevoie poți găsi cu ușurință în miile de cărți,ușor accesibile. E o dificultate pentru tine să citești și acest articol pînă la sfîrșit.Cu siguranță cei care citesc, deja cunosc toate acestea. Cu forţa poţi să-i iei omului orice, dar să-i dai ceva cu forţa nu poți.

5. Nu ești curios

Cunoști știrile din sursele mass-media controlate de stat. Fiindcă nu-ți asumi întrebarea „Dacă totul e o minciună?”-nu-ți permiți să crezi astfel. Scopul principal al mass-media este să distragă atenția de la cele mai importante activități din țară.
Am o sete de cunoștințe indiferent de tema acestora,probabil aeasta ne face diferiți.

în timp ce ești preocupat de Angry Birds, eu citesc despre mecanica cuantică și teoria corzilor. Fiindcă voi analiza obiectiv propriile argumente, căutăndu-le slăbiciunea. Pentru a înțelege ulterior contrazicerile tale.

Voi înțelege ambele opinii, iar dacă la un moment voi argumenta în favoarea ta, victoria îmi va aparține. Chiar dacă de curănd te-am învins în acest pariu.

6. Nu pui întrebări

Ești influențat de opinia „elitei”. Fără să te găndeșt la propria opinie.

Nu înțelegi importanța unei întrebări formulate corect și posibilitatea de-ați argumenta opinia. Nu pui întrebări despre realitate, ești mult prea preocupat cu supraviețuirea în ea.

Trebuie să structurezi propriile întrebări față de lume.

7.Te deranjează adevărul

Recunoaște, că nu cunoști nimic! Probabil deja te înfurie acest articol. Un articol din internet nu-ți va întoarce timpul petrecut în zadar.

Trăiești arogant, fără a fi interesat de ce se întîmplă în jur. Realitatea e atăt de aproape încăt daca-i întide o mănă ai simți ce gust are.

Atunci ve-i înțelege, unicul motiv de ce astăzi nu trăiești viața la care visezi ești chiar -Tu!

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook