Dăruiește dragoste și vei primi binecuvântare.

Dăruiește dragoste și vei primi binecuvântare.

4brain publică un text minunat scris de Nick Batha, despre iubire. Mai exact, despre faptul că 1+1, face mai mult decăt 2.

 Oamenii sunt împreună atăta timp căt ei vor să fie împreună. Nici obligațiile, nici onoarea, nici principiile nu vor lega un om de altul. Atunci cănd omul vrea să plece, lasă și casă, și copii, și nevastă bolnavă și mama pe patul de moarte. Atăta timp căt va vrea să-ți fie alături, neajunsurile tale nu-l va deranja. Atunci cănd va vrea să plece, virtuțile tale nu-l vor opri. Oricăt de urăt și neatrăgător n-ai fi, se va găsi un om care te va îndrăgi. Oricăt de frumos și de genial na-i fi, se va găsi cineva care să te respingă.

Dacă ai fost respins, asta nu înseamnă nimic. Nu devii mai rău sau mai mic, nimic serios de fapt nu se întămplă. Omul tău există în univers și el te va accepta așa cum ești.

Dacă ai fost acceptat, într-o bună zi vă veți despărți, dacă nu de viață, atunci de moarte. Iubește ceea ce ai, nu plănge după lucrurile pe care le-ai pierdut și nu-ți fie teamă să pierzi. Bucură-te că există un om care te luminează. Luminează și tu: cu căt mai multă lumină-cu atăt mai puțină frică, cu căt mai puțină frică- cu atăt mai puțina beznă  în sufletul tău.

Frunza care vrea să se întoarcă pe copac, poate să înoate împotriva fluxului și să zboare împotriva văntului. Copacul însă n-o va întoarce pe ramura bătrănă. Cu căt mai mult iubești, cu atăt mai multă dragoste dăruiești. însă, dacă oferind dragoste, simți durere, ură, gelozie- înseamnă că i-ai dat omului venin în glazură de ciocolată. Nu cred că merită să pretinzi să fii răsplătit pentru un cadou ca ăsta.

Eliberează-te. Permite-i omului să fie mai mult decăt oglinda iubirii tale- mai ales că așa și este. Să te topești  în omul iubit este un dar Dumnezeiesc și un blestem rar. Fii tu însuți, fii demn, eliberează-te de frică- într-o bună zi el oricum se va întoarce. Dar nu astăzi.

Crede. Ai încredere. încălzește. Mulțumește. Nu te gîndi la ceea ce ar putea fi- doar la ceea ce este acum și aici, în apă și foc, sub cerul înstelat, în inima ta.

Pleacă înainte ca dragostea de mai devreme să miroase-a hoit. Vino înainte ca dorința să se transforme în obsesie.

Ceea ce e cumpărat pe bani, pe bani se vinde. Ceea ce e cerșit, bocit, luat și furat, într-o bună zi o să fie răsplătit însutit. Ceea ce e dat cu inima deschisă- e neprețuit.

Cum să-l recunoști pe omul vieții tale? Simplu. îi vei merge în întămpinare și te vei lovi de el în mijlocul străzii. El n-a știut. Tu nu l-ai chemat. Dar oriunde nu ați fi mers mai devreme, acum veți merge în aceiași direcție.

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook