Cuvintele unei vrăjitoare înțelepte

Publicăm cuvintele unei vrăjitoare înțelepte, care sunt legile unei iubiri fericite.

învățați-le și urmați-le.

Cuvintele unei vrăjitoare înțelepte

Aş vrea să am grijă de tine, fără să vreau să te schimb; să te iubesc, lăsăndu-te în acelaşi timp liberă; Să te iau în serios — fără a te constrănge; Să vin spre tine  fără a mă impune; Să-ţi dăruiesc ceva fără să aştept ceva în schimb. Să ştiu să-mi iau rămas bun de la tine fără frica de-a te pierde pentru totdeauna. Să vorbesc cu tine despre sentimentele mele fără să te fac să te simţi responsabil pentru ele. Să-mi împart cunoştinţele fără a-ţi da lecţii. Să mă bucur de tine aşa cum eşti tu. Dacă îmi vii în întămpinare cu aceleaşi intenții  ne vom  ilumina reciproc.

Căt e de frumos să trăieşti liber şi, totodată, să fii în armonie cu toată lumea, fără s-arunci de pe umeri responsabilitatea şi grija pentru aproapele tău, şi astea nu sunt lanţurile robiei sau resctricţiile impuse unul altuia, doar ştiinţa de a-ţi asuma un pic mai mult decăt simplele funcţii de procreare şi de reproducere.

 Capriciile omeneşti ale egoului nostru sunt infime şi false în comparaţie cu adevărata forţă, care e mereu de partea libertăţii, şi asta e capacitatea de-a aţi asuma responsabilitatea pentru faptele tale şi pentru alegerea pe care o faci în fiecare secundă, minută, zi, lucru ce-l faci constant, defapt.

De alegerile şi deciziile noastre e pătruns şi ţesut tot universul, începănd de la lucrurile mărunte şi terminănd cu dragostea. Pentru că omul în esenţă este o alegere: devine alegerea pe care o face, decizia pe care o face, calea pe care o alege  astfel își construiește destinul său.

Libertatea  este principalul indicator al calității vieții și a faptului dacă a fost făcută corect alegerea, dacă a fost corectă decizia, dacă trăim şi ne dezvoltăm corect, sau totul e o minciună.

Legea care guvernează universul  e dezvoltarea continuă, evoluţia şi descoperirea de sine şi de tot, şi asta nu se întămplă fără libertate. Dacă noi negăm acest adevăr simplu şi etern, dacă nu-i slujim şi nu ajungem noi împreună cu alţi oameni la aceasta, atunci dezvoltăm în noi egoismul, tolerăm cruzimea, ne  distorsionăm conştientul şi toată realitatea noastră, deconectănd spiritul de la sursă, cufundănd  prezentul etern în adăncurile iluziilor micilor noştri «eu».  Și-atunci orice relaţie, sentiment, început, faptă, orice concluzii şi gînduri înălţătoare devin următorul tabu, lege şi serie de interdicții și restricții, un ştreang în jurul gătului, un punct mort, care nu te duce nicăieri.

Asta e calea spere suferinţă şi chinuri, calea robiei.

Acei care au un duh puternic  sunt liberi împreună, neprihăniţi şi sinceri unul faţă de altul, se manifestă fără falsitate, liberi şi fericiţi în acelaşi timp şi oriunde, nimic nu ascund unul de celălalt, de nimic nu le e ruşine, pentru că între ei nu există minciuni şi greşeli, nu există părere de rău, sunt binecuvăntaţi şi realizaţi, pentru că o astfel de legătură a sufletelor este binecuvăntată de însuşi universul. O astfel de uniune există după legile lui, nu îl contrazice şi sunt un tot întreg cu natura şi eternitatea în toate manifestările sale, în plinătatea naturaleţei, firescului şi frumuseţii sale.

O astfel de legătură este  trainică şi nimeni nu poate să le pună beţe-n roate oamenilor care au creat acest cuplu. Este acea calitate a vieţii, pe care o ating doar adevăratele vrăjitoare, magicienii, oamenii iluiminaţi, şi ăsta e unicul scop pe care îl au ca fiinţe în această dimensiune.

Oamenii care merg împotriva unei astfel de legături — sunt distruși şi înfrănți prematur, făcuţi praf şi pulbere, dizolvaţi în neant încă din timpul vieţii… e doar o chestiune de timp.

sursa: cluber.com.ua

 

 

Recomandăm
Noi pe Facebook