Cum să elimini stresul

Cum să elimini stresul

4brain caută metode de-a îmbunătăţi viaţa şi de a vă explica cum funcţionează acestea. în articolul de mai jos vom vorbi despre influenţa alimentaţiei asupra dispoziţiei.

Schimbăm regimul alimentar din cauza stresului. La acesată concluzie au ajuns cercetătorii fundaţiei Robert Wood Johnson Foundation: peste o treime din participanţii la sondaj au confirmat că, în situaţiile de stres trec la măncare nesănătoasă. Nu e surprinzător — măncarea influenţează starea noastră emoţională. Prin urmare, există produse care ne pot ajuta să eliminăm stresul.

Profesorul în pediatrie şi alimentaţie de la Universitatea din Harvard, David Ludwig, e convins că procesele chimice din corpul nostru influenţează nivelul de expunere la stres. Acest lucru este indicat de rezultatele unui studiu publicat in revista Pediatrics în urmă cu cățiva ani.

Adolescenților li s-a oferit diferite dejunuri: omletă bogată în proteine, ovăz bogat în fibre şi terci foarte dulce. în ultima situaţie, nivelul de zahăr în sănge a „explodat", după care au căzut brusc peste căteva ore. 

 Cercetătorul Joseph Hibbeln de la Institutul Național, a studiat legătura dintre starea de spirit şi acizii omega 3. Conform cercetărilor, ele fac sistemul nervos mai rezistent la stres şi ajuta la protejarea neuronilor.

Omega 3 se găseşte nu doar în peștele obişnuit, ci și în conservele de ton și sardine, precum și în semințele de Chia și in.

Omega 3 nu este singurul produs care ameliorează stabilitate emoțională. Drew Ramsey, un psihiatru de la Universitatea din Columbia şi autorul cărţii „Dieta fericirii”, povesteşte despre micul dejun perfect în condiţii de stres: omleta cu varză și semințe de dovleac. Astfel cuprindeţi mai multe niveluri de nutrienţi – de la vitamia A pănă la zinc, care întăreşte sistemul imunitar.  

David Ludwifg, nutriţionist:

în momente de stres, măncăm ceea ce ne duce  în zona de confort, dar acest tip de alimentaţie, pe termen lung, afectează grav producția de hormoni și nivelul zahărului în sange, cea ce duce la creşterea  sensibilităţii la noi situaţii de stres.sursa: lookatme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook