Cu cât mai mulă dragoste oferi, cu atât mai multă îți rămâne

 Cu cât mai mulă dragoste oferi, cu atât mai multă îți rămâne

4brain face public textul impresionant al lui Nicky Batha despre dragoste. Mai exact despre 1+1= mai mult, decăt 2.

Oamenii sunt împreună căt își doresc acest lucru. Nici datoria, onoarea, moralitate nu vor impune 2 persoanele să fie împreună. Atunci cănd omul își dorește să plece, va pleca: de acasă, de la copii și de la un invalid aproape mort. Dacă nu-și dorește, nu va rămăne.

Atunci cănd o persoană răvnește să-ți fie alături, nici un defect nu-l va îndepărta. Iar dacă vrea să plece nici o valoare nu-l va opri.

Oricăt de urăt și neatrăgător ai fi, se va găsi acea persoană care să te placă. Oricăt de frumos și atrăgător ai fi, se va găsi o persoană care te va respinge.

Dacă ai fost respins, nu înseamnă nimic. Nu devii mai rău sau mic, de fapt nu se întămplă nimic înspăimăntător. Există în această lume omul tău, care te va accepta exact așa cum ești.

Dacă ai fost acceptat, odată vă veți despărți — nu în viață, atunci de moarte. Prețuiește ce ai, nu-ți fie frică că vei pierde și nu-ți fie frică să pierzi.

Fii fericit — există o persoană care-ți luminează ziua. Luminează singur: mai multă lumină — mai puțină frică, mai puțină frică — mai puțin întuneric în suflet.

O frunză, care și-ar dori să se întoarcă la copac poate pluti împotriva văntului. însă, ea nu poate deveni din nou parte integrală a acestui copac.

Cu căt mai mult iubești, cu căt mai multă iubire oferi, cu atăt mai multă îți va rămăne. însă, dacă oferind dragoste simți ură și durere — ai oferit unui om otravă pretinzănd că-i ciocolată. Puțin probabil că un asemenea cadou merită o mulțumire.

Eliberează. Permite oamenilor să fie mai mult decăt oglindirea dragostei tale — cu atăt mai mult că așa e. A te pierde în persoana dragă e un talent și un blestem rar întălnit. Fii tu însuți, fii demn, uită de frică — el oricum va reveni. Dar nu astăzi.

Crede, ai încredere, oferă căldură, mulțumește. Nu te găndi la ce ar putea fi — trăiește acum și aici, în apă și foc, sub cerul plin de stele.

Pleacă înainte ca o iubire moartă să miroase a cadavru. întoarcete, înainte ca dorința să se transforme în obsesie.

Ceea ce ai cumpărat cu bani, merită doar bani. Ceea ce e strigat, plăns, cerut, sau furat va fi luat cu generozitate. Iar ceea ce e oferit binevol, din inimă, e de neprețuit.

Cum să recunoști persoana ta? Simplu. Te vei ciocni de el în mijlocul drumului. El nu știa. Tu nu l-ai chemat. V-ați găsit.
Și indiferent unde mergeați înainte, acum aveți același drum.

Autor: Nick Batha

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook