6 întâmplări când mama a avut dreptate

6 întâmplări când mama a avut dreptate

«Mama a venit în wekend pe la mine. în aceste zile cît a stat cu mine, am conştientizat căteva lucruri foarte importante. îţi aduci aminte cum, în copilărie, în fiecare zi, încerca atăt de stăruitor să-ţi căştige încrederea, întreba jovial cum ţi-ai petrecut ziua, îţi dădea sfaturi înţelepte şi unica reacţie din partea ta era răutăciosul „lasă-mă dracului în pace!”.

Nu doar eu am fost atăt de imposibilă în adolescenţă, aşa e?” 

4brain publică căteva gănduri ale lui Irene Merrow vizavi de faptul că mama sa avea întotdeuna dreptate.

  1. «Alți copii mă invidiază»

Asta e cea mai mare prostie pe care am auzit-o vreodată. De ce să-mi invidieze tunsoarea mea băiețească. Mama tu nu înțelegi nimic.

Am perceput cuvintele acestea prea direct. Nu, ei nu erau invidioși pe frizura mea, ci pe curajul de-a purta această coafură. Presupun că ei nu aveau curajul și perseverența asta, dacă mă tachinau cu atăta zel.

Mama știa lucrul acesta și a încurajat mereu pornirea mea de-a fi unică, deosebită și fidelă mie însămi. Niciodată nu a urmărit tendințele din modă și niciodată nu a interesat-o ce spune gura tărgului. Acum îmi dau seama: capacitatea de-a fi altfel și încrederea în sine – acestea sunt lucrurile pentru care oamenii te invidiază.

2. «Dragostea vine atunci, cănd te aștepți mai puțin»

Pfff, da, sigur. îmi spui asta că să-mi mai ridici un pic moralul, pentru că sunt sigură că voi muri în singurătate. Tot ce faci, mă face să mă simt tămpit și patetic. Merg să mă-nchid în camera mea și să ascult muzica mea preferată, ca să se mai degajeze atmosfera.

 Recunosc, mai tărziu am renunțat să mai caut dragostea și mi-am focusat toată energia și timpul meu pentru căutarea sinelui și a locului meu în această lume.

Am devenit mult mai încrezută în sine, și, într-o zi, cănd mă așteptam cel mai puțin, am întălnit un băiat care s-a îndrăgostit de mine, așa cum eram.

3. «Dacă el va vrea să te vadă – te va vedea. O să vrea să-ți vorbească –  îți va vorbi.»

Nu contează, mamă, Tu vorbești serios cănd spui că nu înțelegi cum funcționează dragostea modernă.

Nu, pur și simplu mama știe că să te joci de-a dragostea e prostește și dacă cineva are grijă de tine, el nu se va juca cu inima ta.

6 întâmplări când mama a avut dreptate

4. «Nu grăbi timpul»

Da, vreau să termin mai repede școala și să mă duc acolo unde o să mă accepte și-o să mă înțeleagă.

Da, viitorul e foarte tentant. Dar mama avea un argument forte. Prezentul e neprețuit și se scurge repede. Prețuiește-l. Timpul zboară, bla bla bla.

Sincer, nu se merită să grăbești timpul. Oricum, mai devreme sau mai tărziu totul se termină. Bucură-te de prezent, căt mai ai această posibilitate.

5. «Știu , acum ți se pare că e sfărșitul lumii, dar îl vei depăși»

Asta defapt înseamnă că tu nu înțelegi nimic din viața asta, și nimic în viața mea nu va mai fi normal.

După cum bine știm, viața continuă. Ca de obicei, mama are dreptate.

6. «Ai să-nțelegi cănd vei crește mare».

Deja am crescut, deja înțeleg, tu ești singura care nu mă înțelege

Uităndu-mă la mine, la 14 ani, îmi dau seama că eram un copil. Da, înțelegeam căteva lucruri, dar eram sigură că știu mai multe decăt un adult. în realitate, normal că nu era nici pe departe așa. Aveam multe de învățat, și toate au venit cu timpul.

Și iar, mamă, ai drepate.

Sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook