5 metode franțuzești care îti ridică autoaprecierea

5 metode franțuzești care îti ridică autoaprecierea

în timp ce femeile din America se găndesc la a căta întălnire să invite prietenul acasă, iar romăncele nu lasă telefonul din măini, ca nu cumva să piardă mesajul important de la El, femeile din Franța se ocupă cu treburile lor, chiar dacă sunt înconjurate de zeci de admiratori. 4brain a încercat să afle de unde vine acest farmec neobișnuit, răsfoind cartea J. C. Callan "Franțuzoaicele nu dorm singure."

Metoda #1: Grădina secretă

Uneori, cu toții simțim golul din suflet, micile neplăceri și probleme parcă mușcă căte o bucată din Eu-ul nostru. Dar în loc să căutăm alinarea în dulciuri, alcool sau îmbrățisările fostului iubit, care v-a rănit nu o dată, mai bine să primiți oboseala dată cu respect.  

Grădina secretă — locul unde poți să-ți restabilești independența și forțele proprii. Acest loc e menit pentru a alimenta psihicul nostru. „Cînd lumea exterioară o lasă sleită de puteri, franțuzoaica poate să se închidă la ea în dormitor, să tragă perdelele pentru a citi un roman ori să practice yoga – spune Jamie Cat Callan. –  Poate pur și simplu să stea culcată cu gînduri la Jan-Clode, la acea zi în care ei s-au sărutat… După aceasta mersul ei va căpăta o ușurință deosebită, ea fiind plină de sentimente unei femei dorite.”

Grădina secretă poate fi și o carte interesantă, pe care a găsit-o în bibliotecă. Femeia își alege o cafenea, unde în fiecare seară vine să citească, după care apare acasă cu o oră mai tărziu, puțin schimbată, atăt de tare a influențat-o cartea.  în lumea ei reală ea se întoarce cu un sentiment nou, realizănd locul ei în viață, aparte de iubitul său, soțul ori copiii.  întorcăndu-se în această lume, ea păstrează o parte de mister – un lucru binevenit pentru autoapreciere. Nu, nu trebuie să vorbești nimănui despre grădina ta secretă. însăși faptul că poți să te pierzi în ea, îți va reda puterile și un mister aparte.

 

Metoda #2: îmbrăcămintea frumoasă

Suntem obișnuite să purtăm zilnic haine cotidiene, modeste, de la care autoaprecierea noastră scade enorm. Uităm cu totul că avem de fapt haine frumoase. Franțuzoaica niciodată nu va uite de setul pentru ceai de argint, dăruit căndva de bunica. Acesta va înfrumuseța masa ei zilnic și nu doar de sărbători.

 

Metoda #3: Să știi că ești unica

Cheia frumuseții pentru orice femeie din Franța: este mulțumită de sine. Singurul lucru care-ți permite să arăți și să te simți minunat, este Eu-ul tău unic, ce reflectă sufletul și găndurile tale.  De  aceea  în orice relație, este foarte important să-ți păstrezi personalitatea, să-ți trăiești viața proprie, și nu a soțului tău, copiilor ori prietenilor. Poți să iubești pe cineva, să faci fapte eroice și să primești de la aceasta satisfacție. Dar nu poți să trăiești viața lui, cum nici el nu poate trăi viața ta. Bărbații ne iubesc, pentru felul în care suntem și trebuie să păstrăm acest “fel” căt mai mult timp.

“Franțuzoaica știe la sigur, că anume feminitatea ei și toate calitățile pe care o fac deosebită de bărbat, au atras atenția lui către ea. Anume aceste calități l-au provocat să acționeze. Dacă vom deveni niște reflecții ale iubiților noștri, căzănd de acord cu orice ar spune ei și purtănd aceleași haine, viața va deveni extrem de plictisitoare!” De aceea e important să-ți păstrezi individualitatea și unicitatea ta. Dacă femeia nu-și jertvește personalitatea într-o relație, bărbatul apreciază mult libertatea ei spirituală, chiar dacă este cu cineva.

                                                         

Metoda #4: Simțul măsurii

îmbrăcămintea  pentru întîlniri sau pentru sala de sport,  pentru ieșiri în oraș sau pentru a sta acasă. Același principiu de ”alb-negru” se regăsește la noi și atunci cînd ținem o dietă strictă, după care înfulecăm tot ce găsim în frigider. La fel e și în relații: refuzăm  senzualitatea, după care devenim stresate, pierdem controlul și ca rezultat acceptăm lîngă noi un bărbat cu care nu ne potrivim deloc. E un echivalent emotional cu pachetul de chips-uri. E mult mai bine să tindeți spre o moderație în toate. Imaginați-vă  dragostea ca o bucățică de ciocolată neagră de calitate. Nu vă avăntați după lucruri ieftine.  Apreciați cu adevărat această gustoșenie –  senzualitatea.

Seduceți pe toți și fiecare în parte, dar așa cum o fac aceasta  franțuzoaicele. Practicați arta unui flirt subtil, care nu constă în cucerirea ficărui bărbat de pe lume. E vorba despre atitudinea noastră fașă de fiecare zi, în care putem din plin să simțim tandrețea, cу zace în noi. Dezvoltați-vă  Eu-ul și aveți grijă de instinctele sexuale – îmbrăcănd doar hainele frumoase, îngrijindu-vă permanent corpul și purtînd o lingerie delicată.

Metoda #5 Inspiră pe alții

Chiar dacă deseori nu recunoaștem, în fiecare zi avem posibilitatea de a face pe cineva fericit, de a schimba spre bine viața unui om. Doar noi putem da exemplu cum trebuie să trăim în această lume.  Chiar dacă nu observăm, involuntar putem fi mentorul cuiva, un exemplu pentru femei și bărbați mai tineri. De aceea dacă nu simțiți necesitatea să arătați bine pentru voi înșivă ori pentru soțul vostru, atunci faceți-o pentru generațiile viitoare.

”Dacă vom începe cu o plimbare simplă pe jos, acceptînd gîndul de a ne demonstra frumusețea și de a observa calitățile altora, atunci vom rămăne surprinse căt de fermecător poate fi bărbatul din oficiul poștal de alături – ne aduce niște exemple din viața franțuzoaicelor madame Callan. – Ne vom opri pentru a încerca parfumuri noi în magazinul vecin, ne vom obișnui să răscolim prin rafturile librăriilor de după colț, căutănd un roman potrivit.  Făcănd toate acestea, ne ”împămăntăm”, dezvoltăm în sine sentimentul siguranței, descoperind interese comune cu proprietarii magazinelor vecine, flirtînd cu vînzătorul de birotică, sau discutînd ultimele noutăți din politică cu o domnișoară din centrul de stock.  Astfel, prezența noastră în lume nu va face doar viață noastră mai bună, ci va influența pozitiv întreg universul.”

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook