Puteți iubi mereu

Puteți iubi mereu

Imaginați-vă că nu vă pasă de ceea ce spun alții. Nu vă conformați la părerea persoanelor din jur. Nu vă asumați responsabilitatea pentru puntctul de vedere a altora. Nu aveți necesitatea de a controla și nici de a fi controlat. Imaginați-vă că trăiți fără să judecați. Vă este ușor să iertați și să renunțați de a judeca pe cineva. Nu aveți nevoie să luptați pentru a demonstra că aveți dreptate și cineva nu. Vă respectați pe sine și pe cei din jur, iar ei la rândul lor vă respectă. Imaginați-vă că trăiți fără frica de-a iubi și de a nu fi iubit. Nu aveți frică de a fi refuzat și nu aveți nevoie să fiți acceptat. Fără pic de rușine și nevoie de a vă justifica, puteți spune "Te iubesc." Puteți merge prin lume cu inima deschisă și să nu vă fie frică de insulte. Imaginați-vă că nu vă e teamă să riscați și să cunoașteți noi aspecte ale vieții. Nu vă fie frică să pierdeți ceva, să trăiți și să muriți. Aveți posibilitatea de a trăi într-o stare de grație, fericire, într-un vis frumos.

Numai iubirea poate aduce fericire. Adorația este sinonimul iubirii. Să fiți îndrăgostit, înseamnă să fiți în extaz. Plutiți în nori. Peste tot admitați triumful dragostei. Astfel, puteți trăi veșnic. Puteți, pentru că alții au reușit să atingă această stare și ei sunt la fel ca și voi. Ei sunt fericirea întruchipată. Odată ce veți simți ce înseamnă a trăi în extaz, o să vă placă. Vă veți da seama că paradisul e pe pământ și că el într-adevăr există. De îndată ce veți înțelege că paradisul există, atunci și traiul în el va fi posibil. Decizia o să vă aparțină, să aspirați sau nu.

Puteți iubi mereu. Alegerea vă aparține. Poate nu aveți nici un motiv de a iubi, dar aveți capacitatea de a avea acest sentiment, pentru că ea te face fericit. Dragostea activă dăruie fericire, oferă pace, schimbă percepțiile. La tot puteți privi cu adorație. Sunteți conștienți că tot ceea ce este în jurul vostru e dragoste. Nu există nici un motiv de a suferi. Alegerea e singura cauză a suferinței. Uitați-vă la viața voastră, veți găsi multe motive pentru a vă căzni și nu veți găsi nici un motiv concret. Același lucru este valabil și pentru fericire. Singura justificare e alegerea ta. Și fericire și suferință e o chestiune de alegere. Noi nu putem evita soarta omului pe pământ, dar avem oportunitatea de a alege: soarta suferindului sau a fericitului. A suferi sau a iubi și de a fi fericit. A trăi în iad sau în rai. Eu aleg paradisul. 

Miguel Ruiz

sursa:sobiratelzvezd.ru

                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Recomandăm
Noi pe Facebook