Forța circumstanțelor de a schimba oamenii

Forța circumstanțelor de a schimba oamenii

Într-o zi o femeie tânără a venit la tatăl său, și i-a spus cu tristețe:
 Tată, sunt atât de obosită de toate, am probleme la locul de muncă și în viața personală, nu mai am puteri... Cum să fac față la toate astea?
Tatăl i-a răspuns:
 Vino să-ți arăt.
 A pus pe aragaz 3 vase cu apa,a adus un morcov, un ou și cafea. A scufundat fiecare ingredient în apă, în vase separate. După câteva minute a oprit aragazul și a întrebat fiica:
 Ce s-a întâmplat cu ei?
 Ei bine, morcovul și oul s-au fiert, iar cafeaua s-a dizolvat,  a spus fata.
 Așa e, dar dacă ne uităm mai adânc, aflăm că morcovul care a fost tare, dupa fierbere a devenit moale. Oul, care a fost fragil și lichid, a devenit solid. Din exterior, au rămas la fel, dar în interior s-au schimbat sub influența aceluiași mediu ostil  apa clocotită. Același lucru se întâmplă cu oamenii: un om puternic din exterior, poate deveni slab, iar cei fragili, din contra, se întăresc și devin mai puternici...
 Și cum rămâne cu cafeaua?  L-a întrebat fiica surprinsă.
 Oh, cafeaua e cea mai interesantă. Ea se dizolvă complet într-un mediu ostil și îl schimbă  apa clocotită s-a transformat într-o băutură aromată. Există oameni care nu pot schimba situația  și atunci se schimbă ei înșiși, obținând cunoștințe și calități noi din circumstanțele propuse. Cine vom deveni noi într-o situație dificilă  alegerea fiecăruia.

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook