Există oare gena înșelării?!

 

Există oare gena înșelării?!

Conform statisticii fiecare al doilea om a fost înșelat măcar o dată-n viață. Cât de  trist n-ar suna, așa e, jumătate din oamenii de pe pământ au suferit din cauza înșelării, pe când cealaltă jumătate se vede că doar a înșelat. De obicei, după ce unul din parteneri înșeală, există doar două scenarii de viitor: Împăcare sau despărțire, ambii parteneri sunt impuși să aleagă.

Vreau să subliniez că împăcarea cu gândul că ești înșelat nu este o soluție... Poate ți se face mai ușor, dar nu pe mult timp, vei fi supus unei permanente stări de înjosire, de durere sufletească, care cu timpul îți va sugruma sufletul.

Eu nu pot să decid pentru alții, merită sau nu să ierte înșelarea, eu, spre exemplu n-aș ierta niciodată omul care m-a înșelat, înșelarea constă din comparație, iar eu nu pot fi supusă comparării, eu sunt ceea ce sunt, nu-ți place, n-ai decât să pleci!

Mulți dintre prietenii mei au fost înșelați sau chiar au înșelat, și deseori ei reușesc să găsească sute de motive de ce au făcut asta, printre care „Eu nu sunt de vină, eu am în sânge fenomenul înșelării!” De aici reiese întrebarea: Exită oare gena înșelării?!

Încă de pe băncile școlare de la orele de biologie cu toții știm că genele care formează codul nostru genetic sunt moștenite de la părinți, dar oare acest viciu de a înșela este înscris în coul genetic?! Tâmpenii!!! După părerea mea adulterul este o alegere, câteodată prevăzută, iar uneori întâmplătoare, totuși, omul, pe lângă toate instinctele mai are cap pe umeri, cu care ar trebui să gândească, genele n-au nici o vină dacă capul e mereu în nori! Odată ce ai luat decizia să înșeli, fii bun și răspunde de faptele tale, nu miza pe genele transmise de la părinți, nu au părinții nici o vină că tu ești așa cum ești.

Durerea și dezamăgirea după trădarea persoanei iubite, este nemaipomenit de grea, pe care unii oameni n-o pot suporta fără adresarea la  psiholog. Pentru unii oameni, după înșelare nu mai există viață normală sau încredere deplină, trăiești, dar nu așa ca înainte, te îndrăgostești, poate, dar nu așa de nebunește ca înainte, și toate din cauza înșelării. Viața parcă se împarte în două părți, înainte și după înșelare.

Totuși de ce oamenii înșeală? Sigur că e ușor să învinuim părinții de faptele noastre, dar ei nu au nici o vină, oamenii care înșeală pur și simplu nu sunt responsabili de faptele lor și se ascund după deget de problemele pe care le cauzează în jurul lor.

A fi om, înseamnă a înțelege și a simte durerea și bucuria altor oameni, de a ști limitele și de a nu trăda încrederea și dragostea celor din jur. Unii consideră că adulterul este drumul spre o viață fericită, totuși eu cred că întotdeauna există o cale de a pleca fără a lăsa în urmă o mare de lacrimi și durere.

Oamenii se despart, iar durerea sufletească rămâne pentru totdeauna.

Haideți să încercăm să trăim altfel, să fim sinceri cu noi înșine și cu cei care ne sunt sau cel puțin ne-au fost cândva scumpi și dragi. Haideți să învățăm să vorbim, să ne expunem dorințele, să fim deschiși și să fim sinceri cu cei care țin atât de mult la noi.

Eu nu mai vorbesc de iubire, a iubi e mult mai greu, trebuie să te dăruiești necondiționat partenerului, să respirați într-un temp, să vă simțiți un tot întreg, desigur e prea greu pentru unii, totuși încearcă măcar să-i prețuiești sentimentele lui, să simți măcar un sfert din ceea ce va simți el.

Înainte de a-ți pierde mințile în brațele altuia sau alteia, nu te gândi la genele care ți-au fost transmise, gândește-te că mâine moneda se poate întoarce, și numai atunci îți vei da seama cât de mult ai greșit, dar va fi prea târziu...

 Sursa: cluber.com.ua

Recomandăm
Noi pe Facebook