12 orașe cu cel mai mare număr de miliardari.

Nu putem ști cum și prin ce metodă și-au căpătat averea cei mai bogați oameni din lume, dar noi mereu știm unde-i putem găsi. Oligarhii sunt oriunde – undeva sunt mulți, undeva mai puțini, dar în această listă am adunat orașele în care numărul lor depășește orice limită. Cum credeți, ce loc ocupă Moscova?

12. Tokyo – 16 miliardari:

Tokyo este considerat ca fiind domiciliul a 16 miliardari, starea generală cărora constituie aproximativ 71 miliarde. În ciuda acestei cifre destul de modeste, Tokyo a fost considerat în anul 2012, orașul cu cea mai mare concentrare de millionari, fiecare din aceștea avînd o avere de circa 30 milioane.

Tokyo miliardari

11. Los Angeles - 22 miliardari:

În Los Angeles îșî capătă avere nu doar celebritățile. De exemplu , aici locuiește Patrick Soon-Shiong –cel mai bogat doctor din istoria omenirii, care mereu e în căutarea noilor minuni ale medicinei.  Averea lui constituie 13 miliarde de dolari. 

Los Angeles miliardari

10. Sao Paulo - 25 miliardari:

În Sao Paulo există o mulțime de metode pentru a se îmbogăți: în oraș sunt bine dezvoltate industria farmaceutică, frumuseții și modei, cea a turismului și a telecomunicațiilor. Aici locuiesc 25 miliardari care au cîștigat în mediu  $4.6 miliarde.

Sao Paulo miliardari

9. Istanbul - 28 miliardari:

Necătînd la faptul că acestui oraș nu i se atribuie titlul de cel mai bogat și faimos, în Istanbul locuiesc 28 miliardari, averea cărora este estimată in $48.7 miliarde, în mediu circa $1.62 miliarde pentru fiecare.

Istanbul miliardari

8.  Seul - 29 miliardari:

Majoritatea miliardarilor din Seul s-au îmbogățit datorită industriei de calculatoare dezvoltate în Coreea. De exemplu, una dintre cele mai bogate femei din Seul , Lee So Hyun , deține funcția de sef al companiei Samsung Everland. Averea ei constituie $2.3 miliarde.

Seul miliardari

7. Mumbai - 33 miliardari:

În total , în India locuiesc 68 miliardari, dintre care cei mai mulți sunt concentrați în Mumbai. În anul anul 2015 a obținut titlul ca fiind unul dintre cele mai bogate orașe din lume (6). Cercetările au aratăt, că în următorii 10 ani economia Indiei va crește considerabil, venitul acesteia dublînduse.

Mumbai miliardari

6.  Dubai - 34 miliardari:

Potrivită jurnalului Forbes, cei mai bogați oameni din Orientul Mijlociu sunt rude. Nu e de mirare, că în astfel de familii copiii de mici încep să învețe managementul afacerilor. De exemplu, directorul și președintele „The Emirates Group” Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, este fiul fostului conducător Emiratelor Arabe Unite și unchiul conducătorului curent. Averea lui constituie aproximativ $18 miliarde.

Dubai miliardari

5. Beijing - 45 miliardari:

În urma crizei economice din China, a cîștiga sume mari de bani a devenit cu mult mai complicat. Situația grea pentru diverse partide politice o fac  campaniile dure de anti-corupție. Cu toate aceste probleme, numarul miliardarilor este destul de mare.

Beijing miliardari

4. Londra - 46 de miliardari:

Starea generală a tuturor miliardarilor din Marea Britanie este estimată la 133,7 miliarde de dolari. În Londra locuiește Lakshmi Mittal, ce este considerat gigantul metalurgiei și este deținătorul titlului de cel mai bogat indian din lume și oligarh ca David Ruben, căruia Forbes 2 ani în urmă i-a acordat locul 2 în lista  de cei mai bogați oameni din Marea Britanie.

Londra miliardari

3. Hong Kong - 64 miliardari:

În Hong Kong oamenii cîștigă bani prin diferite metode. De exemplu, al doilea dintre cei mai bogați oameni din Asia , Louis Che Woo, și-a căpătat averea în valoare de $9 miliarde, datorită atracției turiștilor. Lumea sa “Galaxy Entertainment Group” gestionează un număr foarte mare de hoteluri, cazinouri și zone de odihnă.

Hong Kong miliardari

2.Moscova – 68 miliardari:

Alisher Usmanov și Viktor Vekselberg - cu toții am mai auzit despre ei, dar de unde am putea ști că în afara de ei în Moscova mai trăiesc încă 66 de miliardari? Dacă adaugăm toți banii cîștigați cinstit sau nu la averea lui Usmanov,care constituie $14.7 miliarde, atunci, starea generală a oligarhilor din acest oraș este $333.9 miliarde.

Moscova miliardari

1.New York- 78 miliardari:

În linii generale, în SUA s-au înregistrat 541 persoane cu starea generală ce depășește un miliard, majoritatea din ei s-au stabilit cu domiciliul în New York, întrecînd în această listă pe Moscova cu 10 miliardari. În lista lor intră fostul primar al orașului Michael Bloomberg ($ 37.2) și marele magnat Rupert Murdoch ($12,4).

New York miliardari

Recomandăm
Noi pe Facebook