Cum să recunoști simptomele unui atac de cord

Cum să recunoști simptomele unui atac de cord

Știți oare care e cauza principală a morții premature în lumea contemporană? Atacul de cord!

Modul de viață stresant, obiceiul de-a mânca alimente nesănătoase, lipsa cronică de somn...noi singuri contribum la dezvoltarea bolii care, an de an, devine tot mai răspândită și mai periculoasă.

Nu vom vorbi aici despre necesitatea de-a duce un mod sănătos de viață, sau să vă stresați mai puțin.

Noi vom vorbi despre simptomele, care ar putea preveni problema iminentă cel puțin cu o lună înainte. Aflați care simptome trebuie percepute ca semne serioase de alarmă! 

Oboseala

Atunci când arterele se îngustează, inima începe să primească mai puțin sânge ca de obicei. Acest lucru îngreunează lucrul sistemului sangvin. Și primul semn al acestor probleme este somnolența cronică și sentimentul de epuizare absolută.

Respirație neregulată

Dacă inima voastră nu primește suficient sânge, aceasta denotă că plămânii voștri nu sunt în stare să primească cantitatea necesară de oxigen. Aceste două sisteme sunt interdependente. Dacă apar problemele cu respirația regulată, e mai bine să consultați de urgență medicul.

Slăbiciune

Dacă simțiți slăbiciune în tot corpul, înseamnă că în arterele dumneavoastră este prea puțin sânge. Mușchii nu primesc cantitatea necesară de oxigen și componente nutritive. Dacă vi se întâmplă să aveți stări de leșin, e deja un semn că aveți probleme cu sistemul cardiovascular.

Amețeli și transpirația rece

Insuficiența fluxului sanguin spre creier este foarte periculosă pentru viață. Dacă simțiți că deseori corpul vi se acoperă cu transpirație rece și lipicioasă, aveți amețeli și slăbiciuni, atunci nu vă puteți permite să ignorați aceste simptome.

Presiune în piept

Dacă aveți simptome de presiune excesivă în piept, disconfort în această zonă, atunci e timpul să bateți alarma. Aceste simptome pot cu timpul să apară mai des, iar depășirea lor va fi mai dificilă. Dacă le veți ignora, vă supuneți riscului de-a vă întâlni față-n față cu infarctul.

Sindromul "Frosty"

Dacă periodic, din senin, vă apare simptomul de gripă, acest lucru poate indica un atac de cord iminent. Mulți oameni după atac spun că au trăit, cu câteva zile înainte de infarct, crize inexplicabile de frig.

Cum să-i faci față

Dacă credeți că ați simțit aceste simptome personal, sau le-a simțit cineva din apropiații dumneavoastră, imediat adresați-vă medicului. Cea mai bună metodă de-a preveni infarctul este identificarea simptomelor într-un stadiu timpuriu și începerea tratamentului profilactic. 

sursa: fithacker.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook