Sfaturi de la omul care cunoaște 16 limbi străine

 Sfaturi de la omul  care cunoaște 16 limbi străine

Kato Lomb este o traducătoare profesionistă din Ungaria, cunoaște o mulțime de limbi străine. Majoritatea au fost studiate individual, avănd drept ajutor doar cărțile de studii și din literatură. Metoda de studierea a limbilor străine, le-a relatat treptat în cartea „ Cum eu studiez limbile străine”

1. Studiază zilnic. Dacă ai puțin timp, acordă-ți măcar 10 minute. Cel mai potrivit timp pentru acesta e dimineața.

2. Dacă dorința de-a studia dispare treptat, nu forța procesul de studii dar nici nu renunța. Inventează o nouă metodă: oferă-ți timp petru relaxare, ascultă radio, renunță la exercțiile din manual și răsfoiește dicționarul.

3. Niciodată nu te transforma într-un tocilar, nu studia fraze rupte din conținut.

4. Scrie frazele care pot fi folosite în diverse situații, memorează-le. Vei fi mirat cum îți reușește.

5. încearcă să traduci imaginar orice: panourile publicitare, discuțiile telefonice, simple fraze auzite în drum spre casă. O relaxare pentru tine.

6. Materialele merită a fi bine memorizate, după ce au fost verificate de profesor. Nu reciti propriile exerciții înainte de-a fi verificat: citirea frecventă contribuie la memorizarea cu greșelile care persistă. Dacă studiezi singur, învață doar un material 100% corect.

7. Scrie frazele și expresiile, memorează-le la persoana I, numarul singular. Exemplu:  „I am only pulling your leg” (Eu doar te tachinez).

8. Limba străină reprezintă o cetate, care trebuie atacată momentan din toate părțile. Lecturînd reviste, ascultînd radio, prin vizionarea filmelor fără dublare, frecventarea orelor de limbă străină, scrierea mesajelor, discuțiile cu prietenii care posedă limba pe care ți-ai dori s-o cunoști.

9. Nu-ți fie frică să vorbești, nu-ți fie frică să greșești, cere să fii corectat atunci cînd e cazul. Cel mai important: nu te întrista și supăra atunci cănd vei fi corectat

10. Fii sigur că orice s-ar întămpla vei obține rezultatul la care visezi, ai o dorință de fier și capacități extraordinare pentru a studia limbile străine.

Kato Lambo a sugerat o formulă simplă, care este decisivă în rezultatul pe care-l vei obține atunci cănd studiezi o limbă strină.

Timpul folosit pentru studii + interes= rezultat
dacă concretizăm atunci :
(timpul folosit pentru studii+interes)/rușine(frica de-a eșua)=rezultat

în concluzie: atunci cănd Kato Lomb și-a întălnit prietenul de 54 de ani, a vociferat fraza decisivă pentru viața lui: „Steave ești atăt de tănăr! Ai atăt de mult timp înainte, atăt de multe limbi poți studia”

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook