10 lucruri pe care ar trebui să le învățăm de la italieni

10 lucruri pe care ar trebui să le învățăm de la italieni

Italienii sunt niște oameni deosebiți, viața lor este o artă, arta de a trăi frumos și de a trece ușor peste orice obstacol, de a profita de orice clipă frumoasă și plăcută. 4brain.ro a decis să ia căteva lecții de la cățiva italieni pentru a înțelege stilul lor de viață și pentru a vă divulga și vouă secretele unei vieți frumoase.

1. Măncarea este o plăcere, orice ospăț este un adevărat ritual.

Italienii trăiesc planificat, sună oarecum incredibil, dar așa este, doar că regimul lor este cu totul deosebit, ei se supun unor reguli stricte, dar plăcute: espresso cu ciocolată neagră dimineața, lunch cu toată familia la amiază, aperitiv de la 17:00 pănă la 19:30, apoi cina  de la 20:00 pănă la 21:00, acasă sau la restaurant, și neapărat cu o cupă de vin. Măncarea din mers, savurarea cafelii din fugă, fast-food-ul nu este pentru ei, doar numai în cazuri extrem de excepționale.

10 lucruri pe care ar trebui să le învățăm de la italieni

 Măncarea cea mai gustoasă este cea care crește în apropiere, care se gătește din ingrediente proaspete și nu depășește numărul de porții. Pentru italieni măncarea este o plăcere pe care trebuie s-o împarți cu cineva, deoarece savurarea gustului și schimbul de impresii sunt niște  etape importante ale ritualului.

2. Comunicarea este  principala resursă a vieții sociale, discuția este o artă.

Puteți liber să comunicați cu un om necunoscut, sigur că nu și cu abordări deosebit de importante, doar așa, ca să–ți fie interesant. Italia este țara unde cursurile de network nu vor avea succese, deoarece italienii au aceste calități în codul genetic.

Italienii sunt niște interlocutori foarte buni, cu ei poți să discuți o sumedenie de teme, începănd de la relațiile dintre Caesar cu Cleopatra pănă la calitatea vinurilor și cașcavalurilor! Sunt sute de teme interesante pe care italienii le cunosc din temelii și vă vor informa chiar mai bine decăt orice expert în aceste domenii.

3. Viața nu constă din  goana după ceva. Este pur și simplu viață pe care trebuie s-o trăiești acum și aici.

Italienii trăiesc cu impresia că le vor reuși pe toate, anume de aceea Italia se consideră o țară cu un nivel mic de stres, toate decurg în regim autonom, nimeni nu se grăbește, sau se grăbește foarte încet, toți peste tot întărzie și nimeni niciodată nu se stresează.

Fă-ți timp pentru toate, indiferent cu ce te ocupi, mănăncă bine, distrează-te cu prietenii, primblă-te mult, și foarte curănd o să observi că de fapt nu merită să alergi pentru a obține ceva. Grăbește-te încet, frănează un pic, este benefic atăt pentru sănătate, căt și pentru o calitate mai bună a vieții.

10 lucruri pe care ar trebui să le învățăm de la italieni

4. Calitatea vieții este prioritară, fără compromisuri.
Mecanismul vieții în Italia este găndit în așa mod ca să  lase loc oamenilor pentru odihnă și pentru viața personală. Nu în zadar în răndurile de mai sus am vorbit despre regim, care cuprinde toate detaliile unei vieți fericite. Timpul pe care îl petreci cu familia, aduci copilul de la grădiniță sau școală sau chiar să te odihnești la amiază. Să petreci timpul cu prietenii sau să iei o gustare și așa mai departe.

 Nu trăi pentru a lucra, ci lucrează pentru a reuși să trăiești și să trăiești bine!

5. Iubește-te pe tine! De ce nu?  acesta este principiul vieții fericite.

Italia este plină de ispite: cafea gustoasă la fiecare pas, deserturi apetisante, vinuri deosebite, înghețată, fel de fel de buticuri de unde nu poți să ieși fără a cumpăra ceva, și de ce nu?! Acesta este principiul fericirii, să nu  renunți să fii fericit, chiar dacă fericirea ta este de a face cumpărături. Cumpără, dacă acest proces te face fericită. Nu e neapărat să petreci zile întregi la cumpărături și să cheltuiești sute și mii, ideea constă în faptul ca măcar căteodată să-ți permiți să-ți procuri ceva, fie o rochie sau un parfum, pentru a continua să crezi că viața este frumoasă.

6. Petrece timpul cu familia. Familia este totul.
Atunci cănd n-o să mai ai bani, toate  succesele tale se vor uita, prietenii se vor îndepărta, și tot ce-ți va rămăne este familia ta. în condițiile nenumăratelor crize economice și politice cu care se confruntă Italia de-a lungul istoriei sale, familia de multe ori era unicul loc unde puteai fi ocrotit, acceptat și iertat, unde te simțeai iubit și erai sigur că nu vei fi trădat niciodată.

Acum desigur că nu trăim în cele mai critice timpuri, dar oricum familia trebuie să ocupe un loc important în viața oricărui om. Deși tradiționalele duminici italiene cănd se adună toată familia nu mai sunt cele de altădată, ele oricum inspiră sentimentul de stabilitate tuturor membrilor.

10 lucruri pe care ar trebui să le învățăm de la italieni

7.  Mergeți cu copii oriunde, ei sunt minunați!
în Italia familiile cu copii sunt primite cu mare plăcere oriunde, poate de aceea că sunt puține, în fine, poți merge cu copilul în orice restaurant scump sau salon de frumusețe, pentru că acolo neapărat va fi un teren de joacă, unde cu mare drag se va îndeplini fiecare capriciu al copilului tău.

8. Un mod sănătos de viață este un trend.
 Pasta și pizza nu influențează asupra siluetei! Fiecare italian mănăncă pănă la 27 de kg de pasta pe an, și poartă mărimea medie. Nu vei întălni italieni care suferă de obezitate și nici din cei care se supun dietelor, însăși meniul lor zilnic este deja prevăzut ca unul dietetic și se bazează pe căteva reguli simple. 
Trebuie să ai un meniu variat și balansat și să nu depășești porția zilnică de proteine, făinoase sau chiar legume și fructe, totul trebuie să fie în cantități egale și în porții limitate.

9.Vestimentația spune multe despre om, este un tip de comunicare nonverbală.
Italienii sunt foarte preocupați de impresiile celor din jur față de ei, de aceea au gusturi foarte rafinate. Niciodată un italian nu va merge în parc cu hainele cu care a fost la piață sau invers, există o cultură a vestimentației pe care italienii o respectă cu strictețe, de aceea este plăcut să le admiri combinațiile nemaipomenite pe care le poartă, întotdeauna au o inscripție de brand pe ele.

10. Bunele maniere fac viața mai plăcută.
Unde n-ați intra, cu cine nu v-ați întălni, străduiți-vă să zămbiți. Atunci cănd întreține-ți o conversație străduiți-vă să răspundeți fiecărei priviri a interlocutorului, să mențineți dialogul și să răspundeți frumos la orice întrebare, cereți-vă scuze primul chiar dacă ați fost îmbrăncit, și încercați în orice situație să vă mențineți calmul. Poate cineva va spune că manierele nu mai sunt la modă, poate e adevărat, dar totuși încercați să dați binețe cu un zămbet, neapărat cineva o să vă răspundă!

sursa: adme.ru


Recomandăm
Noi pe Facebook