Bătrîneţile mele vor fi așa

Jeanne Louise Calment  a înregistrat un nou record mondial de longevitate – 122 de ani şi 164 de zile.

Bătrîneţile mele vor fi așa

Soarta era mulțumită de modul de viaţă a franţuzoaicei născute la Arles, Franţa. Avea 14 ani cînd se construia Turnul Eiffel şi era angajată într-o aventură amoroasă cu pictorul Van Gogh – «Era murdar, prost îmbrăcat şi trist»- declara ea într-un interviu din 1988, dat cu ocazia aniversării  ”O sută de ani de la naşterea artistului”.

La 85 de ani practica scrima, iar la 100 mergea pe bicicletă.

La 114 ani, Jeanne Louise Calment  s-a produs într-un film artistic, la 115 a suportat o intervenţie chirurgicală la şold, iar la 117 s-a lăsat de fumat, și nu pentru că se simțea rău. Avea vederea proastă și nu dorea să-i derejanze pe alții pentru a cere un foc. La 90 de ani, Jeanne, care rămăseseră fără urmași, a încheiat o înțelegere cu juristul Raffri, care avea pe atunci 47 de ani. Acesta urma să moștenească casa bătrînei în schimbul unei rente lunare pe care trebuia să i-o plătească. Prețul casei  se egala cu suma pe care el ar fi plătit-o timp de 10 ani. însă soarta nu i-a surăs. Raffri i-a plătit renta timp de 30 de ani și a murit înaintea ei, la 77, iar datoria a continuat s-o plătească soția sa, după cum prevede legea franceză. Pănă în ultima clipă doamna Calmet a fost conștientă și plină de umor. Atunci cînd au întrebat-o, la 120 de ani, cum își vede viitorul, ea a dat un raspuns genial: «Foarte scurt.»

 Bătrîneţile mele vor fi așa

wikipedia

Jeanne Louise Calment  a înregistrat un nou record mondial de longevitate – 122 de ani şi 164 de zile. Soarta era mulțumită de modul de viaţă a franţuzoaicei născute la Arles, Franţa. Avea 14 ani cînd se construia Turnul Eiffel şi era angajată într-o aventură amoroasă cu pictorul Van Gogh – «Era murdar, prost îmbrăcat şi trist»- declara ea într-un interviu din 1988, dat cu ocazia aniversării  ”O sută de ani de la naşterea artistului”.

La 85 de ani practica scrima, iar la 100 mergea pe bicicletă.

La 114 ani, Jeanne Louise Calment  s-a filmat într-un film artistic, la 115 a suportat o intervenţie chirurgicală la şold, iar la 117 s-a lăsat de fumat, și nu pentru că se simțea rău. Avea vederea proastă și nu dorea să-i derejanze pe alții pentru a cere un foc. La 90 de ani, Jeanne, care rămăseseră fără urmași, a încheiat o înțelegere cu juristul Raffri, care avea pe atunci 47 de ani. Acesta urma să moștenească casa bătrînei în schimbul unei rente lunare pe care trebuia să i-o plătească. Prețul casei  se egala cu suma pe care el ar fi plătit-o timp de 10 ani. însă soarta nu i-a surăs. Raffri i-a plătit renta timp de 30 de ani și a murit înaintea ei, la 77, iar datoria a continuat s-o plătească soția sa, după cum prevede legea franceză. Pănă în ultima clipă doamna Calmet a fost conștientă și plină de umor. Atunci cînd au întrebat-o, la 120 de ani, cum își vede viitorul, ea a dat un raspuns genial: «Foarte scurt.»

 

Recomandăm
Noi pe Facebook