20 de citate de fier ale lui Margaret Thatcher

20 de citate de fier ale lui Margaret Thatcher

Margaret Thatcher, este considerată una dintre cele mai puternice femei din întreaga istorie a omenirii. Indiferent de toate greutățile și obstacolele care le-a înfruntat, ea a reușit să se mențină 11 ani la postul de premier al Marii Britanii, rămănănd unica femeie care a ocupat vreodată această  funcție în statul britanic.
Site-ul nostru a încercat să colecteze cele mai renumite și mai înaripate citate ale acestei ”doamne de fier”, care au fost lăsate ca moștenire generațiilor noi.
Iată 20 dintre ele:
1 ”Atunci cănd o femeie încearcă să-și arate caracterul, este numită  scorpie, atunci cănd un bărbat își arată colții despre el se spune că e un bărbat adevărat”
2 ”înfrăngere? Eu nu înțeleg sensul acestui cuvănt”
3 ”Femeia căreia îi sunt cunoscute problemele de întreținere a unei case la sigur va putea înțelege cum să întrețină o țară.”
4 ”O fi cocoșul cel care  căntă frumos, dar tot găina e cea care depune ouăle.”
5 ” Nimeni nu-şi va aduce aminte de Bunul Samaritean doar pentru intenţiile lui bune. Ci şi pentru că a avut bani.”
6 ” în politică, dacă vrei să ţi se spună ceva, vorbeşte cu un bărbat. Dacă vrei să se facă ceva, vorbeşte cu o femeie! .”
7 ”Casa trebuie să fie centrul vieții unei femei, nu și limita imaginației ei”
8 ”Dacă interlocutorul  meu începe să facă aluzii la persoana mea, mă bucur, înseamnă că nu mai are argumente politice.”
9 ”Trebuie să studiezi bine dușmanul, poate într-o bună zi îți va deveni prieten.”
10 ” Să îţi porţi inima la vedere nu e un plan bun. Ar trebui să o porţi înăuntrul tău, acolo funcţionează mai bine..”

11 ”Fără o economie independentă, nu mai putem vorbi de independență”
12 ”90 % din temerile noastre  sunt neîntemeiate ”
12 ”Prosperarea unei țări nu constă din resursele naturale pe care le are, țara poate fi bogată și fără ele. Principalele resurse a oricărei țări sunt cele umane, e destul ca statul să ofere condiții optime pentru ca oamenii să-și poată dezvolta abilitățile.”
13 ”Femeile știu să spună ”nu” mult mai frumos decăt bărbații.”
14 ”Astăzi, femeile au multe oportunități pentru a se manifesta, unele din noi conduc state, totuși, vorbind de onoare, ne stă mai bine cu poșetă decăt cu baionetă.”
15 ”De obicei am nevoie de 10 secunde pentru a-mi  crea o impresie despre om, care de obicei nu se mai schimbă.”

16 ”în zilele noastre, amabilitatea este foarte prețuită, iar nerușinarea în genere n-are preț.”
17 ” Dacă criticii mei ar vedea cum pășesc peste valurile răului Thames, cu siguranță ar spune că e din cauza că nu pot să înot.
18 ” A fi puternică e ca și cum a-i fi o adevărată lady. Dacă ești nevoită să le reamintești celor din jur despre  faptul că ești puternică, înseamnă că pur și simplu nu ești.”
19 ” Ce este succesul? Cred că este o combinaţie între a avea fler în lucrurile pe care le faci, a şti că acest lucru nu este îndeajuns, că trebuie să munceşti din greu şi să ai un anume simţ al împlinirii.”
20 ” Lumea fără arme nucleare ar fi mai puţin stabilă şi periculoasă pentru omenire.”

sursa:adme.ru 

Recomandăm
Noi pe Facebook