Otrava e doar în capul tău

Otrava e doar în capul tău

Dacă sufletul tău este liniștit, atunci mai devreme sau mai târziu și realitatea nu te va dezamăgi.

În China antică, o femeie recent căsătorită, locuia în casa soțului împreună cu mama acestuia deservindu-i zilnic. Dar, o singură femeie după nuntă nu era în măsură să facă față reproșurilor soacrei. Astfel, a decis să scape de ea.

Tânăra, a mers la vânzătorul de plante, prietenul tatălui ei. Și i-a spus:

— Nu mai pot locui împreună cu soacra. Mă scoate din minți. Ai putea să mă ajuți? Te voi răsplăti pe măsură.

— Cu ce te-aș putea ajuta? a întrebat vânzătorul.

— Vinde-mi otravă. Îmi voi otrăvi soacra și astfel voi scăpa de toate necazurile, a răspuns ea.

După îndelungă tăcere, vânzătorul a răspuns:

— Bine, te voi ajuta. Dar trebuie să înțelegi 2 lucruri. Mai întâi, nu poți otrăvi soacra acum,  vei fi primul suspect. Îți voi oferi plante care o vor omorâ treptat și nimeni nu se va gândi că a fost otrăvită. Apoi, pentru a îndepărta orice suspiciune trebuie să-ți temperezi mânia, învață să o respecți, iubești, asculți și să fii răbdătoare. Atunci nimeni nu te va bănui, când va muri.

Tânăra nu sa împotrivit, a cupărat plantele și a început să-și otrăvească soacra. Ea, chiar a învățat să tempereze mânia, să o asculte și să o respecte. Când a observat comportamentul nurorii, soacra a îndrăgit-o cu toată inima. Povestea tuturor — nora ei e cea mai bună, la alta nu putea visa. Peste jumătate de an, relațiile dintre cele două au devenit apropiate, la fel ca relațiile de sânge între mamă și fiică.

Într-o zi tânăra a venit la vânzător și a pledat:

— Pentru Dumnezeu,salvează-mi soacra de otrava pe care i-am dat-o. Nu-i doresc moartea. A devenit cea mai superbă soacră din lume.

Vânzătorul a zâmbit și i-a răspuns:

— Nu-ți fă griji, nu ți-am vândut nici o otravă. Ceea, ce ți-am vândut au fost niște condimente. Otrava era doar în capul tău și ai salvat-o singură.

sursa: thepo.st

Recomandăm
Noi pe Facebook