Omul care timp de 50 de ani a salvat sinucigașii

Australianul Don Ritchie locuia chiar lăngă stănca The Gap, care reprezintă refugiul pentru cei disperați și deziluzionați. Zilnic, Don urmărea vizitatorii pentru a le salva ulterior viața. 4brain vă prezintă istoria omului, care încă în timpul vieții a fost numit înger păzitor.

Atunci cănd vedea un posibil sinucigaș, Don începea o discuție cu acesta, după care îl invita la o ceașcă de ceai la el acasă pentru a discuta despre probleme. El reușea să convingă oamenii că viața e frumoasă și merită trăită, iar problemele reprezintă o etapă normală și trebuie înfruntate („îngerul a suferit de cancer”).

Omul care timp de 50 de ani a salvat sinucigașii

Omul care timp de 50 de ani a salvat sinucigașii

Potrivit cifrelor oficiale, Don a salvat 163 de persoane, fapt pentru care a fost decorat, iar în 2010 el și soția sa au devenit cetățenii anului. Rudele susțin că Ritchie a salvat mai mult de 500 de oameni, doar că această cifră nu s-a făcut publică.

Omul care timp de 50 de ani a salvat sinucigașii

Din păcate nu toți oamenii cu care a interacționat bătrănul au putut fi salvați, unii nu și-au dorit să poarte o discuție. Iar în una din zile, însăși Don era la un pas de moarte, încercănd să salveze o domnișoară care a decis să sară, în ciuda convingerilor.

Vă dezvăluim cu regret — în vara anului 2012, stănca The Gap a rămas fără îngerul-păzitor, atunci cănd Don Ritchie în vărstă de 86 de ani a decedat. Soția sa Moya a rămas alături de cei trei copii, sperăm deci că stănca nu a rămas orfană.

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook