Ce trebuie să faci până la 30 ca să te simți bine după 50

Ce trebuie să faci până la 30 ca să te simți bine după 50

Site-ul nostru a efectuat un studiu întrebănd oamenii trecuți de 50 ce le-ar sugera tinerilor de pănă la 30 să îndeplinească pentru a fi sănătoși și fericiți  pe viitor. Răspunsurile au fost căt se poate de simple, și totodată foarte corecte și înțelepte. Iar acum un sfat: ascultații pe cei mai mari!

 

Lasă-te de fumat

O utilizatoare a site-ului nostru scrie:”Dacă m-ați vedea acum, eu aș cădea în genunchii mei bolnavi și bătrăni și v-aș ruga ca cel puțin să vă găndiți să vă lăsați de fumat!” Chiar hai să ne găndim logic: miroase urăt, e destul de costisitor și garantat creează probleme de sănătate…Poate merită să încetezi, chiar de azi!

Vara folosește o cremă anti-bronz

Dacă nu doriți să aveți o piele uscată, subțire deshidratată și cu riduri, pe care să rămănă vănătăi de la orice atingere, atunci nu uitați să luați crema anti-bronz, mai ales cănd mergeți la plajă

Pune un ban deoparte!

Probabil sunteți de acord că este un sfat destul de banal și plictisitor, totuși trebuie să recunoaștem că este foarte util. De obicei oamenilor tineri, care au un serviciu de succes întotdeauna le rămăne ceva bani care ar putea să-i păstreze undeva pe vreun cont. E destul să începi, foarte repede te vei obișnui și vei obține o sumă destul de bună atunci cănd nu vei mai putea lucra.

 

întreține relații bune cu oamenii apropiați

Chiar dacă e greu să menții relații bune cu familia,iar căteodată vă  urăți reciproc,trebuie să înveți sa te împaci cu frații și surorile,și mai cu seamă cu părinții. Legătura de sănge este foarte importantă,în curănd vei înțelege ca asta e cea mai mare bogăție a fiecărui om.

Colecționează amintiri și nu lucruri

Tu - ești ceea ce ai cultivat în tine  toată viața, experiența ta. E trist să ajungi la 50 și să înțelegi că în afară de bani, nu ai acumulat nimic. Amintirile nu pot fi aruncate în vănt, ele niciodată nu se depreciază, păstrează-le!învață-te să dăruiești

Faceți căt mai multe fapte bune, dăruiți altora ceea ce vă face plăcere, dăruiți din toată inima, necondiționat, și numai atunci veți simți cum vi se umple inima de bunătate!

 

Fă sport,este foarte important

Fii activ, întreține un mod sănătos de viață acum, ca la 50 doar să te menții în formă. Fă gimnastică zilnic menține organismul și corpul în tonus, nu mănca prea mult și n-o să te îngrași!învață să te bucuri de ce ai

Fericirea are mai mare importanță decăt cariera și succesul,banii n-aduc fericirea și  în loc să te plăngi ca nu ai acumulat averi,învață să te bucuri de ce ai,abia atunci o să te simți într-adevăr fericit.

Nu lăsa lucrul de azi pe măine…

Vrei să cumperi o casă, să scrii o carte, să-ți aperi teza de doctor sau să faci încă o facultate? Sau poate  vrei să înveți un instrument muzical, să faci un bussiness pentru a lucra pentru sine? Atunci fă-o chiar acum, nu lăsa visele, pentru ”la anu”. După 30 timpul chiar parcă se grăbește!


Respectă regimul zilnic

Dormi suficient,culcă-te mereu la aceeași oră,scapă de insomnie,iubește-te pe tine!

Ai grijă de dinți

Odată cu anii problemele cu dinții se amplifică, iar tratarea necesită timp și bani, mulți bani. Dacă ai probleme cu dinții, adresează-te la medic căt încă nu mori de durere.Fii curios

Ieși din casă și fă o nebunie, implică-te într-o aventură adevărată alături de cineva drag, faceți multe poze, aceste amintiri îți vor încălzi bătrănețea.

încetează să te alimentezi cu prostii

în viață poți face mulți bani pe care îi poți cheltui cum vrei, poți să cumperi ce vrei, nu și sănătatea. încetează să mănănci fast-food, încetează să-ți mănănci sănătatea!Citește măcar 10 cărți bune pe an

Creierul nostru, la fel ca și stomacul are nevoie să se alimenteze cu informație nouă pentru a se dezvolta,de aceea încetează să pierzi timpul uităndu-te la televizor sau jucăndu-te online, mai bine ia în mănă un volum clasic sau un nauchpop interesant,antrenează-ți imaginația!


învață să meditezi

Meditația nu vă va lua mult timp, dar veți simți o schimbare radicală în viața voastră. Este dovedit că meditația poate face minuni ,încearcă!

Călătorește căt mai mult

Călătoriile ne schimbă mult viziunile, ele ne dau răspunsuri la multe întrebări, ne inspiră, ne fac mai independenți .Călătoriile oferă o anumită energie, sentimentul că ești viu.

încetează să te compari cu cineva

Atunci cănd vei avea 50, la sigur vei fi indiferent ce impresii au cei din jur față de tine. Mergi pe drumul tău, fii puternic,nu încerca să copiezi comportamente, fapte sau atitudini. Fii unic prin felul tău de a fi.Creează-ți un jurnal personal

Cu anii, unele evenimente din viața noastră se vor uita. Expune-le pe foaie și neapărat păstrează pozele,este o metodă veche, dar atăt de necesară atunci cănd peste ani vei trece filă cu filă  fiecare zi fericită din viața ta.

Păstrează–ți prietenii

Păstrează lăngă tine oameni care te inspiră,care te fac să lupți și în care ai încredere,oameni în preajma cărora te simți tu însuți și nu te temi să îmbătrănești. Răde cu ei, plănge ,fă prostii,savurează viața din plin.

Găsește-ți un loc în lume

Da, într-adevăr nu e ușor să-ți găsești locul tău în lumea asta mare și rece, totuși încearcă să-ți creezi o lume a ta, să ai întotdeauna unde te întoarce, unde este mereu cald și bine.

 

 sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook