Nu crede tot ce vezi

Un fapt cunoscut — vederea periferică este responsabilă de cămpul vizual al unei persoane, ceea ce reprezintă 190 de grade. Dar e departe de a fi perfectă, uneori vedem lucruri care de fapt nu există. 4brain a decis să-ți demontreze aceasta.

Tot ce trebuie, e să privești îndelung cruciulița din mijlocul fotografiilor. Vei observa cum vederea periferică transformă fețele unor oameni obișnuiți în „monștri”.

Nu crede tot ce vezi

Fețele se distorsionează, nu-i așa? Și cu căt mai mult timp vei privi în centrul fotografiei, distorsiunea va fi mai puternică. De ce se întămplă astfel? Despre  toate, treptat.

în retina ochilor există o regiune numită pata galbenă. Particularitatea sa — conține cel mai mare număr de receptori datorită cărora putem vedea mai clar definite unele zone. Putem numi această regiune, de exemplu: principalul cămp vizual. Aceasta reprezintă 10% din întreaga gamă de vizibilitate și este de fapt zona pe care este axată privirea noastră.

în exemplul prezentat mai sus, principalul cămp vizual este gol, acolo fiind doar o pată neagră cu o cruciuliță albă. Creierul încercă să acumuleze informația din alte surse aflate în afara principalului cămp vizual. Acestea fiind imaginile gif. Sursele nu sunt sigure iar creierul caută să le îmbine. încercănd să prelucreze fotografiile care se mișcă foarte rapid. Astfel se pierde capacitatea de  recunoaștere a feței umane și creierul combină caracteristicile unor fețe diferite, în rezultat vedem „monștri”.

 

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook