10 metode inteligente pentru ca voaiajul tău să fie plăcut dar şi rentabil

10 metode inteligente pentru ca voaiajul tău să fie plăcut dar şi rentabil

S-ar părea că vacanţa în Europa este cam costisitoare, dar nu şi în cazul când ştii să gestionezi corect banii ca să vezi multe fără mari cheltuieli.
Iată 10 metode care te vor învăţa să economiseşti:
Metoda nr 1: Aboneaza-te la companiile aeriene cu loukost-mailing.
Cum credeţi, ar fi bine să zbori din Paris spre Barcelona cu doar 10 euro, iar din Barcelona la Millano cu 25 de euro, cu siguranţă e super. Pentru asta nu trebuie decât să vă abonaţi la companiile aeriene cu loukost-mailing, cu siguranţă ve-ţi putea găsi cursa de care aveţi nevoie la un preţ rezonabil.
Metoda nr2: Cumpăraţi abonamente pentru transportul public
Pentru a nu procura de fiecare dată bilet în metrou, spre exemplu, cel mai bine ar fi să vă procuraţi un abonament, fie zilnic, fie săptămânal, mai ales în zilele când urmează să călătoriţi mult în transport.
Metoda nr 3: Procuraţi o hartă turistică a oraşului unde mergeţi.
în majoritatea oraşelor europene puteţi procura hărţi turistice, spre exeplu, procurând o hartă turistică a Barcelonei de 35 de euro, 2 zile puteţi călători gratuit în transportul public, puteţi vizita 15 muzee şi puteţi dispune de multe alte oprotunităţi prin restaurante şi buticuri de suvenire.
Metoda nr 4: Cumpăraţi harta muzeelor
Totuşi fiţi foarte atenţi, deoarece, chiar dacă puteţi să mergeţi gratuit în 60 de muzee timp de 2 zile, nu aveţi suficient timp pentru a le vizita pe toate, iar harta de 42 de euro pur şi simplu nu se răscumpără. Totuşi sunt alte metode de a economisi, spre exeplu orice muzeu organizează "zilele uşilor deschise", când toţi doritorii intră gratuit, deci nu vă rămâne decât să aflaţi care sunt aceste zile, care de obicei se organizează o dată pe lună.
Metoda nr 5: Găsiţi excursii gratuite.
Excursii gratuite se organizează practic în toate oraşele europene, nu vă rămâne decât să căutaţi siteuri specializate şi să savuraţi din frumuseţea oraşelor expusă de voluntari cărora le puteţi plăti cât vă lasă inima la sfârşitul fiecărei excursii în semn de mulţumire.

Metoda nr 6:Primiţi Cardul de ISIC, ITIC IYTC.
Dacă sunteţi student sau profesor, neapărat faceţi Cardul de ISIC, ITIC sau IYTC, care vă oferă foarte multe oportunităţi: reduceri pentru cazare. hrană şi chiar divertisment, nu rataţi asemenea ocazie.
Metoda nr 7: Călătoriţi în zilele de lucru
De obicei, în oraşele mari,cel mai mare val de turişti vin anume în weekend, ceea ce nu este rentabil. Biletele de avion sunt mai ieftine în zilele de lucru, deci profitaţi de această ocazie pentru a vă deplasa mai ieftin dintr-un oraş în altul, mai mult decât atât, tot ce ţine de turism în zilele de lucru se ieftineşte considerabil.

Metoda nr 8: Procuraţi apă din timp
Vânzătorii din locurile turistice aglomerate ştiu foarte bine că setea îl face pe om mai indiferent la preţ, şi scumpesc considerabil toate băuturile răcoritoare, mai cu seamă apa. De aceea, procuraţi apă dis-de-dimineaţă din orice magazin pentru băştinaşi, ca să nu daţi peste zi 2-3 euro pentru 200 ml de apă.
Metoda nr 9: Să întocmiţiţi tax free la cumpărături.
Aproximativ în toate ţările europene taxa pe valoarea adaugată li se întoarce străinilor în cazul când aceştia nu folosesc marfa cumpărată pe teritoriu ţării de unde a procurat-o. Deci, atunci când treceţi frontiera trebuie să artătaţi bonul de plată şi marfa împachetată şi puteţi primi o parte din banii cheltuiţi, taxa pe valoare adăugată.
 Metoda nr 10: Nu întreceţi măsura cu suvenirele.
Când vedeţi un suvenir foarte atrăgător, gândiţi-vă câte suvenire de acest fel se prăfuiesc acasă, şi câţi bani se irosesc în zadar pe nişte lucruri nu atât de importante.

  • Şi cel din urmă sfat:

    Pentru a rămâne cu impresii plăcute în urma călătoriei, nu trebuie să aşteptaţi momentul de vârf, pe care îl aşteapă toţi, mergeţi în afara sezonului, pentru a simţi adevărata atmosferă a oraşelor.Şi dacă vreţi neapărat să mergeţi la Tour Eifelle, mai bine s-o faceţi seara, când nu este aglomeraţie, pe când la Luvre, trebuie să mergeţi înainte de deschidere pentru a procura bilet şi de a o vedea pe Joconda fără nici un obstacol.
     Sursa: adme.ru

     

Recomandăm
Noi pe Facebook