Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători în singurătate

Mulți oameni preferă să călătorească în singurătate. Ei spun că astfel  reușesc mai bine să descopere atăt lumea căt și pe sine. Mai mult decăt atăt, nu ești nevoit să depinzi de nimeni:vrei toată ziua să te tăvălești pe plajă și să nu mergi nicăieri,poftim,ți-a venit dintr-o dată să hoinărești pe la periferii, poftim, ai toată libertatea să faci ce vrei și cănd vrei!

Important este ca excursiile și în general călătoria voastră să fie în siguranță și să vă lase doar amintiri plăcute. Anume din acest motiv am ales 10 țări care se află pe poziții înalte în clasamentul indicelui păcii  și în clasamentul indicelui internațional al fericirii.
 Site-ul nostru vă urează drum bun!

Norvegia

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate

Locul 10 în clasamentul Indicelui Global al păcii .
Locul 22 în clasamentul indicelui internațional al fericirii.

Cea mai  bună metodă de a cunoaște Norvegia este de a  te primbla la bordul unui vapor care plutește de-a lungul coastei unde este amplasată această țară, trecănd prin cele mai frumoase fiorduri, și făcănd popas la cele 10 porturi. Mai puteți merge și într-o excursie pentru căteva zile de-a lungul fiordurilor înnoptănd pe la hoteluri și cabane montane. Aurora boreală va fi un bonus pentru alegerea făcută.


Elveția

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate

Locul 5 în clasamentul Indicelui Global al păcii
Locul 30 în clasamentul Indicelui Internațional al fericirii

înarmați cu bocanci de calitate  și cu mult curaj, mergeți să cuceriți vastitatea Elveției în lung și în lat. Elveția se bucură de o infrastructură a transportului foarte dezvoltată,de aceea puteți lua un tramvai,un tren sau un vapor în orice direcție vreți. Mergeți la Zurich,la sigur nu-o să regretați apoi luați cursa spre sud spre malurile lacului din Geneva, apoi înaintați spre Montreux și Lausanne, unde găsiți multe distracții,restaurante,cluburi de noapte,hoteluri.

 

Vietnam

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate

Locul 45 în clasamentul Indicelui Global al păcii
Locul 2 în clasamentul Indicelui al fericirii

Vietnam este o țară plină de  orașe frumoase, tărguri bogate, oameni zămbitori. Combină plăcutul cu utilul și mergi pe plajele din Phan Thiet.  Această stațiune este una dintre cele mai atrăgătoare  din punct de vedere turistic din Asia. Dacă vă doriți mai multe distracții,mergeți la Hanoi, aici o să vă distrați pe cinste.

Noua Zeelandă

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate

Locul 4 în clasamentul Indicelui Global al păcii
Locul 24 în clasamentul Indicelui Internațional al fericii

Priveliști rupte din poveste, ghețari, păduri tropicale, munți imenși-aceste locuri sănt pur și simplu magice.
Peisajele de aici sănt pur și simplu fantastice,uneori nu-ți vine să crezi ce-ți văd ochii. Iubitorii de   senzații tari pot încerca bungee jumping, pot pluti pe bărci, sau poți merge în excursie la legendarele Great Walks.


Austria

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate


Locul 3 în clasamentul Indicelui Global al păcii
Locul 42 în clasamentul Indicelui Internațional al fericirii

Mic și compact,orașul Viena este unul dintre cele mai potrivite orașe pentru călătorii singuratice. O sumedenie de săli de concerte,zeci de muzee și cafenele,unde merită să vă rețineți pentru mai mult timp . Salzburgul,un oraș nemaipomenit unde a locuit
Wolfgang Amadeus Mozart. Iar răurile cristaline și izvoarele cu apă minerală le puteți găsi la Corinthia, aici te vei umple de sănătate.

Japonia

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate

Locul 8 în clasamentul Indicelui Global al păcii
Locul 48 în clasamentul Internațional al fericirii


Petrece căteva zile în megalopolisul Tokio,primblă-te cu TGV-ul pe lăngă Muntele Fuji și savurează din bucatele vechiului restaurant Kioto. Ce ține de atracții și muzee, Japonia este la nivel, această țară chiar are cu ce te cuceri,chiar dacă ești un turist experimentat.


Chile

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate

Locul 30 în clasamentul Indicelui Global al păcii
Locul 19 în clasamentul Indicelui Internațional al fericirii

Locuitorii din Chile sunt nemaipomenit de prietenoși și de zămbitori,  ceea ce de obicei prețuiesc iubitorii de călători singuri. Chile deține 3000 km de pustiu, munți și coaste nesfărșite. Poți merge la Nord, unde te așteaptă pustiul Atacama,  sau la Sud, spre Insulele Chiloe sau Patagonia. Merită să treci  și pe la Santiago, un oraș imens din Chile. Oamenii de aici sănt foarte ospitalieri,de aceea  poți fi invitat la o cină de familie, și pentru căteva clipe te poți simți și tu membrul acestei familii.

Suedia

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate


Locul 11 în clasamentul Indicelui Global al păcii
Locul 45 în clasamentul Indicelui Internațional al fericirii

Orașul Stockholm se potrivește pur și simplu ideal pentru turiștii singuratici deoarece este destul de compact, aici este imposibil să te rătăcești. Fie că vrei să te distrezi sau vrei un  caiac-poftim, fie că vrei să străbați toate parcurile orașului pe bicicletă-poftim. Cafenele sub cerul liber cu bucate nemaipomenit de apetisante și copioase, muzee  de artă contemporană, magazine, buticuri, și desigur o sumedenie de hoteluri unde poți petrece nopțile foarte vesel, și toate astea le poți cutreiera chiar și pe jos.

Costa Rica

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate

Locul 45 în clasamentul Indicelui Global al păcii
Locul 1 în clasamentul indicelui Internațional al fericirii

Mulți turiști care au avut ocazia de a merge în cea mai fericită țară din lume,o numesc și cea mai frumoasă din lume. Costa Rica este pur și simplu cea mai  ideală  țară pentru surfing precum și pentru a întreceri pe caiace. Aici sunt lanțuri muntoase infinite, pe care cresc specii rare de copaci, formănd păduri nemaipomenite, sunt  foarte multe parcuri naționale,rezervații naturale și vulcani spectaculoși, plaje exotice cu nisip alb și negru, cascade enorme și multe alte locuri frumoase care te vor impresiona.

Indonezia

Top 10 cele mai potrivite țări pentru a călători  în singurătate

Locul 54 în clasamentul Indicelui Global al păcii
Locul 5 în clasamentul Indicelui Internațional al fericirii

Temple enemaipomenite, Yoga pe plajă, măncare, locuință și masaj ,toate la prețuri foarte modeste. Este un loc potrivit pentru cei care nu-și pot găsi liniștea. Tate astea  le puteți găsi  în Boli, cel mai popular loc ales de turiști. Aici plantațiile de cafea se prefac în terase, iar izvoarele cu apă sfințită își revarsă apele cristaline care potolesc setea oricui. Iar dacă nu sunteți iubitori de locuri extrem de solicitate de turiști puteți merge pe insula Lomboc, care se află în vecinătatea Insulei Bali.

Recomandăm
Noi pe Facebook