Nolan a relevat secretul ultimei scene din filmul „Începutul”

Nolan a relevat secretul ultimei scene din filmul „Începutul”

Sunteți și voi preocupați, unde a rămas eroul principal al filmului „începutul”,  în realitate sau vis.

Christopher Nolan în timpul discursului final pentru absolvenții Princeton 2015 a relatat ce înseamnă de fapt scena finală din film, unde titirezul se rotește fără oprire, iar filmul se finalizează înainte ca spectatorul să vadă a căzut el sau continuă rotirea.

Nolan a relatat absolvenților despre percepția realității, care a reprezentat ideea filmului. Regizorul consideră că fiecare are propria realitate iar asta e normalitate atăta timp căt omul este fericit.

„Sunt ferm convins că în timp percepem realitatea drept o rudă săracă, într-o oarecare măsură. Eu mi-aș dori să accentuez că visele noastre, realitatea noastră virtuală, abstracții, care ne plac și cu care ne înconjurăm, sunt părți componente ale realității noastre. Așa cum și finalul filmului „începutul”, unde eroul jucat de Leonardo DiCaprio,  Cobb  rămăne alături de copii—în realitatea sa obiectivă. Nu conta e real ce se întămplă sau nu, aceasta-i și ideea principală: ce-ar fi dacă toate nivelurile de realitate ar fi la fel de bogate. Camera nu mai filmează îndată ce titirezul începe să balanseze. Ecran negru” — a spus Nolan.

„De obicei în astfel de discursuri se spune „ Urmeză-ți visul”, dar eu nu vă voi recomanda acestea, îmi doresc să-ți urmezi realitatea”. Acesta a fost găndul final pe care regizorul a dorit să-l transmită spectatorilor.

întrebarea despre final a devenit cea mai frecventă, din toată experiența lui Nolan. El a recunoscut că părăsea cinematografele înainte de scena finală, pentru a nu fi invadat de întrebările celor prezenți.

 

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook